Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Προβληματισμός για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και για άλλα σοβαρά θέματα.

 Η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
      Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της είναι πολύ σημαντικό ο Δήμος Κεφαλλονιάς να στέκεται αρωγός και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των  προβλημάτων .
     
       Ειδικά στην Κεφαλλονιά που ο τουρισμός αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα και η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη θα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να βοηθήσουμε να δοθούν λύσεις στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τους επαγγελματίες .
           
            Μέσα σε αυτό το κλίμα δημιουργεί προβληματισμό η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η εντύπωση  που διαμορφώνεται  στην κοινωνία για την εικόνα του , για το  επίπεδο του διαλόγου και  για την αποτελεσματικότητα του .
           
            Το θέμα αυτό μας απασχολεί σοβαρά και είναι απαραίτητο , αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του , να διαμορφώσουμε το πλαίσιο διαλόγου και λειτουργίας που θα είναι αποτελεσματικό και θα ικανοποιεί την κοινωνία που μας παρακολουθεί .
 
            Επίσης θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα της ενημέρωσης της κοινωνίας με την κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου εφόσον είναι όχι μόνο το κορυφαίο αλλά και το μοναδικό συλλογικό πολιτικό όργανο της Κεφαλλονιάς και τα θέματα που συζητούνται ενδιαφέρουν όλους και θα πρέπει στις συνεδριάσεις να δίνεται η ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα .

 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
   
            Ανακάλεσε τελικά την απόφαση του για το κλείσιμο της Πολεοδομίας Ληξουρίου ο Δήμαρχος κ.Παρίσης.  
           
            Όπως είναι γνωστό  ο κ. Παρίσης είχε ανακοινώσει ότι η Πολεοδομία Ληξουρίου κλείνει προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες . Η  απόφαση αυτή είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία του Ληξουριού η οποία έβλεπε ότι κλείνει μια υπηρεσία με συνεχή παρουσία στη ζωή της πόλης , η οποία εξυπηρετούσε και ολόκληρη την Παλλική .
           
            Η  ανάκληση της απόφασης , που  οφείλεται κυρίως στην αντίδραση και την πίεση της κοινωνίας , είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ικανοποιεί την τοπική κοινωνία  που επιθυμεί να βλέπει και άλλες υπηρεσίες να λειτουργούν αποκεντρωμένα .

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
 
            Με μεγάλη καθυστέρηση ήρθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των παραλιών .
           
            Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα , οι επισκέπτες της Κεφαλλονιάς έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα για τις διακοπές τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν εξυπηρετήσεις στις παραλίες .
           
            Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επισκέπτες να κάνουν παράπονα και η Κεφαλλονιά να δυσφημείται. Και όλα αυτά γιατί ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν προχώρησε και δεν ολοκλήρωσε αυτές τις διαδικασίες έγκαιρα, όταν ακόμα και μικρές Κοινότητες στο παρελθόν ήσαν έτοιμες από τον μήνα Απρίλιο .
           
              Όμως ακόμα και μετά από αυτή την καθυστέρηση , η προχειρότητα στις ενέργειες της Δημοτικής αρχής είναι προφανής .
           
             Έγινε  εισήγηση  και πήρε αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο  χωρίς να έχουν ενημερωθεί και χωρίς να έχουν διατυπώσει γνώμη οι Κοινότητες στα όρια των οποίων θα γίνουν οι παραχωρήσεις . Δεν ζητείται η γνώμη δηλαδή εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα τις τοπικές συνθήκες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες .
            
            Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μέγεθος και οι διαστάσεις των θέσεων που δημοπρατούνται σε κάποιες περιπτώσεις να είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με κάποιες μικρές παραλίες .
           
              Επίσης τα μισθώματα που ζητούνται από το Δήμο να είναι σε αρκετές περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερα από την αξία  των θέσεων σε κάποιες περιοχές αλλά και από τις δυνατότητες των επαγγελματιών να τις διεκδικήσουν και να τις λειτουργήσουν .
           
             Ειδικά φέτος , που είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν , ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών που ασκούν αυτή τη δραστηριότητα θα αναγκαστούν να την σταματήσουν γιατί ο Δήμος χωρίς καμία προειδοποίηση αλλάζει το σύστημα δημοπράτησης των θέσεων που ίσχυε για περισσότερα από 25 χρόνια σε ορισμένες παραλίες .
             
             Τέλος  δεν προτείνονται προϋποθέσεις και όροι για τη λειτουργία των θέσεων  που θα κατοχυρώνουν και μια ενιαία εικόνα ομοιογένειας , τάξης και αισθητικής στις παραλίες μας .

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
 
            Εάν για τον Πλατύ Γιαλό και το Μύρτο υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν έχουν ακόμα εγκριθεί οι θέσεις εργασίας που έχουν ζητηθεί , για όλες τις άλλες παραλίες δεν φαίνεται να υπάρχει καμία δικαιολογία .
           
            Η καθυστέρηση του Δήμου έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχουν εξυπηρετήσεις στις παραλίες  αλλά  να χάνουν σημαντικά έσοδα και οι επαγγελματίες . Όμως σημαντικά έσοδα χάνει και ο Δήμος  , ο οποίος τόσο πολύ τα έχει ανάγκη ειδικά αυτή την περίοδο .
            Η διαδικασία για την παραχώρηση των παραλιών ξεκίνησε πάρα πολύ αργά ενώ μπορούσε να έχει γίνει από τον Απρίλιο και σήμερα να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα .
            Επισημαίνουμε μόνο ότι ακόμα και μετά  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπρατήσεων που αποφασίστηκαν θα χρειαστούν αρκετό χρόνο .
            Επομένως ακόμα και τον Ιούνιο αρκετές παραλίες δεν θα λειτουργούν και δεν θα έχουν εξυπηρετήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της Κεφαλλονιάς , για τους επαγγελματίες αλλά και για το Δήμο .
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 27-05-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου