Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης "Ισχυρή Κεφαλονιά" στο Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά"

Την ώρα που η Κεφαλλονιά, τα προβλήματά της, οι πολίτες του νησιού μας, θα ήθελαν μία υπεύθυνη και παραγωγική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, καθημερινά βλέπουν μπροστά τους τον κ. Μ. Κοτσιλίνη και την παράταξή του να δίνουν μάχες χαρακωμάτων, να δημιουργούν στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις και γενικά να πολιτεύονται με όρους δεκαετίας του 80.
   
Στην παραπάνω λογική κινείται και η πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μ. Κοτσιλίνη, η οποία σχολιάζει και αναπτύσσει προβληματισμούς για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, για την απόφαση του Δημάρχου για την παραμονή της πολεοδομίας στο Ληξούρι καθώς και την καθυστέρηση στην δημοπράτηση των παραλιών του Δήμου μας.
   
Αναφορικά με τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή απαντά τα εξής:.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1.      Χωρίς κανένα ιστορικό προηγούμενο το Δημοτικό Συμβούλιο στους 4,5 μήνες ζωής του, έχει συνεδριάσει 17 φορές, αριθμός συνεδριάσεων που αποτελεί ρεκόρ για κάθε άλλη εποχή.

2.      Ο αγώνας της δημοτικής αρχής και του Προέδρου του Δ/Σ προκειμένου  οι συνεδριάσεις του να είναι παραγωγικές, είναι συνεχής και έντονος.

3.      Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δ/Σ είναι η στάση της παράταξης του κ. Μ. Κοτσιλίνη ο οποίος-ως φαίνεται-δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι οι εκλογές τελείωσαν, ότι δεν υπάρχει πια προεκλογική περίοδος και πρέπει επιτέλους να σταματήσει την λογική «άσπρο ο Δήμαρχος, μαύρο αυτός, μαύρο ο Δήμαρχος, άσπρο αυτός». Με αυτή την τακτική χάνει και ο ίδιος αλλά και ο τόπος. Άλλωστε αυτού του είδους η αντιπολίτευση δεν πείθει πλέον κανέναν πολίτη, ενώ το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ικανοποιεί τους εναπομείναντες θαυμαστές του, στην λογική ενός αρρωστημένου ρεβανσισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
           Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς πράγματι αποφάσισε την παραμονή του Γραφείου Πολεοδομίας στο Ληξούρι.
    
           Αυτό βέβαια δεν έγινε κάτω από καμία πίεση αλλά μετά από απόφαση και συνεννόηση να στελεχωθεί το γραφείο με μηχανικούς που ήδη υπήρχαν στην εκεί Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
   
          Εάν ο κ. Μ. Κοτσιλίνης θέλει να προβάλλει την νέα απόφαση του Δημάρχου ως αποτέλεσμα κοινωνικής πίεσης , τότε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ένας πολιτικός, ένας άνθρωπος, ένας ηγέτης που αφουγκράζεται την κοινωνία, δεν είναι δογματικός, δεν είναι πολιτικός στρατιωτικού τύπου και τέλος είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναπροσαρμόσει τις σκέψεις του με άξονα το συμφέρον του τόπου.

         Ωστόσο, ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης ας σταματήσει να ασχολείται με την Πολεοδομία της οποίας το θέμα έληξε και ας απαντήσει-ως γνήσιος εκπρόσωπος της πράσινης κυβερνητικής παρέας-στους Ληξουριώτες…
           *Τι θα γίνει με την Εφορία του Ληξουρίου που την κλείνει η κυβέρνηση που στηρίζει;
           *Τι θα γίνει με το αστυνομικό τμήμα του Ληξουρίου που η κυβέρνηση που στηρίζει πρόκειται να το κλείσει;
             *Τι θα γίνει με το Νοσοκομείου του Ληξουρίου που το υποβιβάζει η κυβέρνηση που στηρίζει και από Νοσοκομείο το μετατρέπει σε Κέντρο Υγείας;  
           *Τι θα κάνει που η κυβέρνηση που στηρίζει, κλείνει τα τμήματα των ΤΕΙ του Ληξουρίου και του Αργοστολίου;
  
             Για την Πολεοδομία ο Δήμαρχος βρήκε την λύση, ο κ. Μ. Κοτσιλίνης θα βρει την λύση και θα απαντήσει στους Ληξουριώτες για τα ανωτέρω;
   
            Δεν νομίζουμε…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
    
Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι οι εξελίξεις με τις παραλίες που λειτουργεί ο Δήμος (Μύρτος, Πλατύς Γιαλός) αποτελούν την μεγάλη «πολιτική ταφόπλακα» για τον κ. Μ. Κοτσιλίνη, ο οποίος είχε επενδύσει, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά στο «παραμύθι» ότι ο Δήμαρχος θα τις παρέδιδε σε ιδιώτες.
   
Τελικά αποδείχθηκε ότι το «παραμύθι» δεν είχε «δράκο», οι παραλίες μένουν στον Δήμο και ο κ. Μ. Κοτσιλίνης μένει έκθετος και υπόλογος για όσα διέδιδε, ισχυριζόταν και διακήρυττε.
 
Ας κριθεί λοιπόν και για αυτό από τους πολίτες των νησιών μας.
   
Όσον αφορά στις υπόλοιπες παραλίες που δημοπρατούνται, όλες θα δημοπρατηθούν την επόμενη εβδομάδα και έχουμε κατ’επανάληψη εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης που έχουν σχέση με την νομιμότητα, η οποία δεν υπήρχε στο παρελθόν. Άλλαξε πλέον το νομικό πλαίσιο, εναρμονίζονται  με την νομοθεσία, ενώ ο Δήμος Κεφαλλονιάς προτιμάει μία καθυστέρηση ολίγων ημερών προκειμένου όλα να κινούνται  νόμιμα για τα επόμενα χρόνια.

Το «γιουρούσι», το «αλαλούμ», η «ανομία» και οι «αρπαχτές» με την «Ισχυρή Κεφαλονιά» και τον Αλέξανδρο Παρίση στο τιμόνι του Δήμου, λαμβάνουν οριστικά τέλος και στις παραλίες!!!

 Τέλος, η κοινωνία της Κεφαλλονιάς, αντί να ακούει «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», ζητάει μία απάντηση που της χρωστάει ο Μ. Κοτσιλίνης.

Πως θα πληρώσει ο Δήμος Κεφαλλονιάς τα 42 εκ. ευρώ που άφησε προίκα στον Α. Παρίση η πράσινη παρέα της αυτοδιοίκησης που κυβέρνησε το νησί μας τα τελευταία 35 χρόνια;

Οψόμεθα…Για να μην ξεχνιόμαστε!!!
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Εποχή"  κένετε κλικ ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

  1. Απο τη στιγμη που καποιος υποστηριζει σημερα τον Γιωργο Παπανδρεου ειναι μισθοφορος του δοσιλογισμου..Συντροφοι παρτε θεση και καταγγειλετε τον εκπροσωπο του αμερικανοεβραικου χρηματοπιστωτικου συστηματος ,της Τουρκιας και του νεοφιλευθερισμου και μετα βαραμε τον Παριση που αναγκαστικα πολλοι εξ υμων εψηφισαν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή