Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! 15 Ιουνίου 2011 χωρίς καράβια.

 Όσοι ετοιμάζονται την Τετάρτη 15 Ιουνίου, να ταξιδέψουν για τα νησιά μας Κεφαλονιά και Ιθάκη, αλλά και για άλλους προορισμούς, θα πρέπει να προσέξουν, γιατί  δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων.  Τα πληρώματα των πλοίων όλων των κατηγοριών κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας  (ΠΝΟ), συμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ.



Η ΠΝΟ ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και απορρόφηση των ανέργων. Επίσης ζητά να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους, καθώς και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 του μήνα, συμμετέχουν κι οι υπάλληλοι των λιμανιών οι οποίοι σήμερα με το μήνυμα «τα λιμάνια δεν πουλιούνται» πραγματοποίησαν μαζί με τους λιμενεργάτες εικοσιτετράωρη απεργία. Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Οι λιμενεργάτες (Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ . Σχετικά άρθρα και Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ) απεργούν και αύριο και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι της ζώνης λένε «όχι» σε ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, να περάσουν σε κρατικό έλεγχο τα ναυπηγεία και μαζί με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα. Επίσης ζητούν να κατασκευάζονται στην Ελλάδα όλα τα πλοία και άλλες μεταλλικές κατασκευές που προορίζονται για τις ανάγκες της χώρας. Τέλος καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά στην Πλατεία Λουδοβίκου πραγματοποιούν άνεργοι της ζώνης, των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ναυτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου