Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ: Επέλεξα να μην εγκαταλειφθούν στη μοίρα τους 35 οικογένειες της περιοχής μου.



Το έργο και η προσφορά κάθε αιρετού δεν αποτιμάται μόνο με αριθμούς και νούμερα αλλά με το σύνολο του παραγόμενου και προσφερόμενου έργου. Κάθε επιλογή έχει και κόστος

Χωρίς να το επιδιώκω είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω με δημόσια δήλωση μιας και το Γρ. Τύπου του Δημάρχου θέτει ερωτήματα και ειδικότερα αναφέρεται στο χρεωστικό άνοιγμα του δήμου Λειβαθούς στις 31/12/2006:



Εφόσον επιμένετε να ασχολείσθε  με το μακρινό χθες σας ενημερώνω λοιπόν ότι:
Όταν ανέλαβα το Δήμο Λειβαθούς βρέθηκα προ δύο μεγάλων διλημμάτων: Παρέλαβα οφειλές που ξεπερνούσαν τα 3 εκ. ευρώ και 35 εργαζόμενους χωρίς συμβάσεις αλλά με προϋπηρεσία στο δήμο από 2 έως 4 χρόνια.

Ομόφωνη απόφαση τόσο της δημοτικής μου παράταξης όσο και του τότε δημοτικού συμβουλίου μετά από δική μου εισήγηση ήταν αφενός να επαναπροσληφθούν  οι εργαζόμενοι και αφετέρου να τακτοποιηθούν οι οφειλές.

Η κάλυψη των οφειλών έγινε με την σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών με ποσόν 2,8 εκ ευρώ.

Η επαναπρόσληψη των εργαζομένων έγινε εις βάρος των μελλοντικών προϋπολογισμών. Όλοι γνωρίζαμε ότι το προσωπικό ήταν υπεράριθμο και θα επιβάρυνε το λειτουργικό κόστος του δήμου. Επικράτησε όμως – και σωστά για τα δεδομένα της εποχής – το κοινωνικό και ανθρώπινο κριτήριο…

Επέλεξα  να μην εγκαταλειφθούν στη μοίρα τους 35 οικογένειες της περιοχής μου.

Επέλεξα να μην οφείλω  σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία.

Επέλεξα να αντιμετωπίσω με δανειοδότηση - όπως έκαναν όλοι οι δήμοι της χώρας -  προβλήματα αναξιοπιστίας  λόγω οφειλών στην αγορά.

Επέλεξα να μην παραδώσω μια Πολιτιστική Επιχείρηση με 575.000 € χρέη (τα αντίστοιχα του 2006 ήταν 55.873 €), τον αθλητισμό οργανισμό με χρέη 45.000 € (το 2006 ήταν μηδέν), την ΔΕΥΑ με χρέη 206.000 € (το 2006 ήταν 138.613,68 € αλλά βεβαιωμένα  τέλη που εισπράχθηκαν μεταγενέστερα).

Επέλεξα να μην οφείλω στη Διαδημοτική 370.000 € (χρεωστούσαμε μόνο το τελευταίο δίμηνο του 2006).

Ομόφωνα τότε κρίναμε ότι προείχε η Κοινωνική Συνοχή και η προσφορά έργου σε όλους τους τομείς και δεν έπαψα να καταγγέλλω την πολιτεία γιατί ουδέποτε υπήρξε συνεπής στις υποχρεώσεις προς την Αυτοδιοίκηση.

Το έργο και η προσφορά κάθε αιρετού δεν αποτιμάται μόνο με αριθμούς και νούμερα αλλά με το σύνολο του παραγόμενου και προσφερόμενου έργου. Κάθε επιλογή έχει και κόστος.

Τέλος η κοινή λογική λέει πως το πρόβλημα δεν είναι η σε βάθος 15ετίας αποπληρωμή αυτού του χρεωστικού υπολοίπου αλλά πως θα καλυφθούν τα οφειλόμενα σε εργαζόμενους, στην αγορά και στα ασφαλιστικά ταμεία…

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ
Πρ. Δήμαρχος Λειβαθούς - Μεταξάτα: 9 Ιουνίου 2011

Σημ.: Ο κ. Κοτσιλίνης τον οποίο στήριξα ΦΑΝΕΡΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ στις τελευταίες εκλογές είναι σαφές ότι
Δεν υποχρεούται να απολογείται για το έργο και τις πράξεις των προηγούμενων Δημάρχων. Όσον αφορά τα αναφερόμενα περί υπεύθυνου επικοινωνίας κ.α. σας ενημερώνω ότι ουδέποτε έπαιξα (ούτε σήμερα παίζω) αυτό τον ρόλο γιατί απλούστατα δεν γνωρίζω το….άθλημα. Επίσης διευκρινίζω ότι έκτοτε δεν έχω καμία συμμετοχή στις παρεμβάσεις, δελτία τύπου και στην χάραξη της πολιτικής της παράταξης την οποία  χαράσσει και ακολουθεί ο επικεφαλής της και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου