Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά» και ο Μάρκος Κοτσιλίνης, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με την αποχώρηση τους από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Μαΐου 2011.



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

            Η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” βρέθηκε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 7 Ιουνίου .

            Με την ενέργεια αυτή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Νέας Εποχής” εξέφρασαν  την αντίθεση τους στη συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και στην πραγματικά αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει στα μάτια της κοινωνίας .

            Περιστατικά και συμπεριφορές που εκδηλώνονται στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  δεν γίνονται αποδεκτά από την κοινωνία της Κεφαλλονιάς . Αντίθετα σχολιάζονται αρνητικά και δημιουργούν πολύ άσχημη εντύπωση ακόμα και αγανάκτηση για το επίπεδο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δήμου γενικότερα .

            Παλινωδίες στις διαδικασίες , αυταρχικές συμπεριφορές  , διαμάχες κυρίως ανάμεσα στα μέλη της πλειοψηφίας , απρεπείς μέχρι και αγοραίες εκφράσεις κάθε άλλο παρά ενισχύουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντίθετα μάλιστα το υπονομεύουν και το υποβαθμίζουν .

            Η μηδενική ανοχή από τον κ. Δήμαρχο στη διαφορετική άποψη , στον έλεγχο , στην κριτική αλλά και  σε άλλες  τεκμηριωμένες προτάσεις που  διατυπώνονται και κυρίως ο τρόπος που αντιδρά σε αυτά , δεν βοηθούν   τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Επίσης δεν βοηθούν ούτε την ουσιαστική συζήτηση των θεμάτων αλλά ούτε και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων κάτι που άλλωστε περιμένουν οι δημότες μας .

            Δεν ταιριάζουν όμως και με κανένα απολύτως τρόπο στο επίπεδο , στο ήθος και στον πολιτικό πολιτισμό των κατοίκων της Κεφαλλονιάς .

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

            Από την Παράταξη μας δόθηκε χρόνος και εκφράστηκε ανοχή με την ελπίδα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο Δήμος γενικότερα θα βρουν γρήγορα το βηματισμό τους ώστε τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν .

            Όμως δυστυχώς οι συμπεριφορές αυτές συνεχίζονται με πρωταγωνιστές μάλιστα εκείνους που θα έπρεπε να είναι οι θεματοφύλακες της σωστής λειτουργίας του Δήμου .

            Και όχι μόνο αυτό αλλά ζήσαμε στη διάρκεια των συνεδριάσεων και ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων προς μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς το παραμικρό σχόλιο ή την οποιαδήποτε αντίδραση .

            Τι άλλο  πρέπει να γίνει λοιπόν , πόσο ακόμα πρέπει να κατρακυλίσουμε ώστε να δούμε καθαρά ότι δεν πάει άλλο , ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ;

             Εμείς πιστεύουμε ότι στο κορυφαίο συλλογικό πολιτικό όργανο της Κεφαλλονιάς θα έπρεπε να πρυτανεύει η λογική , ο νηφάλιος διάλογος και κυρίως  ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης .

            Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, ιδιαίτερα όμως εκείνοι που έχουν θεσμικά την ευθύνη λειτουργίας του Δήμου.

            Η δύσκολη περίοδος που περνάμε , οι οικονομικές ανάγκες , τα πολλά και μεγάλα προβλήματα , η κοινωνία που περιμένει από κάπου να υποστηριχθεί δεν  επιτρέπουν πλέον σε κανένα να παραμένει απαθής .

            Η ενέργεια μας , η αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , είναι πράξη ευθύνης και αποτελεί μήνυμα που εφιστά την προσοχή στην ανάγκη να αλλάξει ο Δήμος Κεφαλλονιάς άμεσα πορεία .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
__________________________________________
Τηλεβόας Κεφαλονιάς.

Μπράβο στη Νέα Εποχή και στον Μάρκο Κοτσιλίνη. 
Το πράγμα έχει παραγίνει δεν πάει  άλλο.   Ή θα παρακολουθούμε Δημοτικό Συμβούλιο ή Θέατρο σκιών.  

Αυτοί που μιλούν για λιποταξία, αυτό το μπάχαλο φαίνεται τους βολεύει. Λυπάμαι για λογαριασμό τους.  

Ελπίζω ότι, ο «ιστοριογράφος» του κ. Παρίση να είναι πιο επιεικής αυτή τη φορά με τον Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή» και τον επικεφαλής της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου