Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.




Φώτο από olympia.gr
      Απαράδεκτη ήταν  συμπεριφορά του Δημάρχου χθες, προς τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νέστωρα Βεντούρα.  Με αυτά που ξεστόμισε, έθιξε όχι μόνο τον άνθρωπο και  θεσμό, άλλα και όλους μας.

      Δεν περιμένουμε, όμως, από το Δήμαρχο διαφορετικές συμπεριφορές.  Είναι γνωστό ότι,  όταν κάποιος, τολμάει, να  κάνει κριτική ή να εκφράσει διαφορετική άποψη, αυτά παθαίνει.  Αυτή είναι η νοοτροπία του, αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός του,  αυτή είναι η πολιτική αγωγή του, αυτό είναι το πολιτικό του ήθος.    Να μην σέβεται τίποτα. 
     
      Για να πάρει το αίμα του πίσω, ξεστόμισε βαριές κουβέντες.  Άκου «δεν θα σε ψήφιζε ούτε και η μάνα σου» και ξανά «δεν θα σε ήξερε ούτε η μάνα σου»!!!   Τι απρεπείς εκφράσεις είναι αυτές;  Για να μην τις χαρακτηρίσω διαφορετικά.   Καμία σοβαρότητα από τον κ. Δήμαρχο και μάλιστα μέσα στο ναό των θεσμών, μέσα στο χώρο που παίρνονται οι αποφάσεις για την τύχη της Κεφαλονιάς. 

      Αυτή είναι η «Ελεύθερη Κεφαλονιά» κ. Δημαρχε;

       Ας τον γευτούμε τώρα.  Αλλά όλα αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.  
     
      Εύγε στον κ. Κοτσιλίνη και την παράταξή του.  Έπρεπε να τον ακολουθήσουν, όχι μόνο οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, για να δείξουν την αντίθεση τους, όταν θίγεται ο θεσμός και ο άνθρωπος.

      Απορώ, όμως γιατί δεν το έκαναν.  Ειλικρινά, από κάποιους το περίμενα.  

      Αυτοί οι συνεργάτες του δεν είναι σε θέση να του πουν δύο πράγματα και να τον συνετίσουν;

      Αλλά τι να λέμε τώρα.  Εξ ίσου απαράδεκτη, ήταν  και η ενέργεια των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά», των συνεργατών του κ. Δημάρχου. 

      Όταν ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον κ. Βεντούρα λέγοντας, «δεν θα σε ψήφιζε ούτε κι η μάνα σου», οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Δημάρχου, ξέσπασαν σε τρανταχτά γέλια, περήφανοι για την «εξυπνάδα» που ξεστόμισε ο αρχηγός τους.   (Δείτε εδώ το βίντεο για του λόγου το αληθές).

      Από την ενέργειά τους αυτή, αλλά  και από άλλες στο παρελθόν, καταλαβαίνουμε για ποιο σκοπό  βρίσκονται εκεί.  Μήπως  βρίσκονται για να περνούν την ώρα τους και να γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, καλαμπουρίζοντας, ενώ παράλληλα να εκτονώνονται, παίρνοντας την ρεβάνς από καθέναν που τους «τη βγαίνει» με το λόγο του και με την κριτική του;

      Η τύχη της Κεφαλονιάς και της κοινωνίας της δεν είναι για γέλια.  Κι εσείς αυτό κάνετε.  Το είδαμε δεν μπορείτε πλέον να μας κρυφτείτε.  Ικανοποιηθήκατε, γιατί δεν σας άρεσαν αυτά που έλεγε ο κ. Βεντούρας και ο Δημαρχός σας τον έβαλε υποτίθεται στη θέση του.

       Ναι, κύριοι, είναι δυνατόν να χρεώνετε την Κεφαλονιά με 3.000.000 ευρώ, και να σας πείραξε  που υπήρξε αντίδραση;   Και μάλιστα ο Δημαρχός σας, για αυτή την αντίδραση να προσπαθεί,  να ισοπεδώσει να εκμηδενίσει, και να δείξει σε έναν συνάδελφό σας,  ότι είναι ένας τιποτένιος.  Κι εσείς να γελάτε;   Αλλά κατορθώσατε το αντίθετο.

      Αντί να γελάτε, έπρεπε να κλαίτε και μάλιστα με μαύρο δάκρυ.
     
      Για όλα αυτά που γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων είστε   συνυπεύθυνοι. 

      Τελειώνοντας σας ερωτώ:  Γνωρίζετε το «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει» και το λαϊκό, «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»;  Φαντάζομαι πως ΝΑΙ… 

Τηλεβόας Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου