Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί σαν μόνιμο άλλοθι ότι για όλα του φταίει ο Κοτσιλίνης.

Πολλά λόγια και έργο μηδέν χαρακτηρίζουν την πεντάμηνη Δημαρχία του κ. Παρίση.

-Εξαντλείται σε στείρα αντικυβερνητική διαμαρτυρία.

-Χρησιμοποιεί σαν μόνιμο άλλοθι ότι για όλα του φταίει ο Κοτσιλίνης, ο Φραντζής, ο τύπος και ό,τι άλλο τον ενοχλεί.



Έχασε πολύτιμο χρόνο απολαμβάνοντας τα καλά της εξουσίας και τώρα που τα προβλήματα συσσωρεύονται δείχνει αδυναμία, εκνευρισμό και ανασφάλεια.

Αντί να θρηνεί και να πυροβολεί ό,τι κινείται, τον προτρέπουμε να επιλύσει πιο απλά αλλά εξ ίσου σημαντικά προβλήματα, όπως:

-Να κοπούν τα χορτάρια και τα κλαδιά από τους δρόμους και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους

-Να μαζεύονται συστηματικά τα στερεά απορρίμματα από όλα τα μέρη της Κεφαλονιάς.

-Να είναι καθαρές και να λειτουργήσουν, επί τέλους, οι παραλίες.

-Να προετοιμαστούμε κατάλληλα γιατί ενδεχόμενες πυρκαγιές (τις οποίες βέβαια απευχόμαστε) θα μας προσγειώσουν ανώμαλα.

Όσο για την έλλειψη προσωπικού που επικαλείται, ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας .Βλέπουν τα μάτια μας πολλά και έχει ενδιαφέρον να ενημερωθεί ο κόσμος για το θέμα αυτό.

Ο πολιτικός διάλογος και έλεγχος, που διακρίνει τη δημοκρατία, ατυχώς πνίγεται στο Δημοτικό συμβούλιο από ιαχές, αφορισμούς και εξαλλοσύνες.

Η τηλεόραση, ως μέσον ενημέρωσης του κόσμου, έχει εξοβελιστεί από τις συνεδριάσεις και ο τύπος-έντυπος και ηλεκτρονικός – στοχοποιείται όταν δεν είναι αρεστός στον κ. Δήμαρχο.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπου ο κόσμος περιμένει από τον Δήμαρχό του τουλάχιστον να σκύψει, να αφουγκραστεί , να συμμεριστεί και να επιλύσει θέματα της θεσμικής του αρμοδιότητας.

Η Δημοτική μας παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ δεν θα ασχολιόταν με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Δημάρχου, συναισθανόμενη τις πάρα πάνω δυσκολίες .Λόγω όμως της αποχώρησής μας από την συνεδρίαση της 6-6-2011 και της διαστρέβλωσης που επιχειρείται από τον κ. Δήμαρχο, δίνουμε στον λαό της Κεφαλονιάς μερικές οφειλόμενες απαντήσεις.

Μνημόνιο και οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης. 

Πριν αποχωρήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέσαμε στο προεδρείο και στις Δημοτικές Παρατάξεις κείμενο ψηφίσματος, που είχαμε ετοιμάσει και το οποίο δημοσιεύουμε σήμερα.

Επί πλέον , είμαστε αναγκασμένοι να πούμε, ότι ο κ. Παρίσης δεν είναι ο πλέον κατάλληλος να οδύρεται για τα οικονομικά κυβερνητικά μέτρα, διότι και ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος. Ως βουλευτής στήριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ., που διόγκωσε τα προβλήματα και έφυγε αφήνοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά , εφαρμόζοντας πράγματι επώδυνα οικονομικά μέτρα στην χώρα μας.

Εκείνο που πρέπει να φροντίσει ο κ. Παρίσης και είναι αποκλειστικά αρμόδιος, είναι να μη χρειαστεί τοπικό μνημόνιο στο τέλος της θητείας του, αφού η μέχρι σήμερα πορεία του περιέχει όλα τα στοιχεία κακοδαιμονίας και κακοδιαχείρισης πού κυριαρχούν και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Υποβάθμιση σχολείων 

Είχαμε την ευκαιρία σε παλαιότερη συνεδρίαση να πούμε ότι δεν πρέπει να υποβαθμιστούν τα δημοτικά σχολεία Διλινάτων και Χιονάτων. Αυτό είπαμε και στους κατοίκους των Διλινάτων κατά την αποχώρησης μας, η οποία έγινε αναγκαστικά και για τους λόγους που εξηγήσαμε χθες.

Προϋπολογισμός Δήμου 

Τόσο κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ όσο και σε αυτή της 6-6-2011, όπου δεχθήκαμε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης , δηλώσαμε ότι καταψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό για διάφορους λόγους και όχι μόνο για τον τρόπο που η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το ταμειακό έλλειμμα του δήμου. Ο εντοπισμός του προβλήματος στο πρόσωπο του κ. Φραντζή-τέως δημάρχου Λειβαθούς- είναι άδικος και αποσκοπεί σε μικροκομματικές επιδιώξεις, ενώ παραβλέπονται τα πεπραγμένα της τελευταίας Δημοτικής αρχής- του κ. Μιχαλάτου- και νυν συνεργάτη του κ. Δημάρχου.

Η προχειρότητα και οι σκοπιμότητες που περιέχει ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε, θα φανούν στη πορεία υλοποίησης του μέσα από τις καθημερινές προσαρμογές του.

Χωροταξικός σχεδιασμός για υδατοκαλλιέργειες 

Εδώ πλέον περισσεύει η υποκρισία.

Μας μέμφεται ουσιαστικά ο κ. Δήμαρχος ότι εξυπηρετούμε επιχειρηματικά ή πολιτικά συμφέροντα.

Η αλήθεια έχει ως εξής:
-Η εισήγηση που υπήρχε στον φάκελο του ΔΣ , μας διανεμήθηκε και την οποία είχε επιφορτιστεί το επίλεκτο στέλεχος της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ, Α/χος κ. Βαγιωνίτης, δεχόταν στο σύνολό της την πρόταση του Υπουργείου η οποία προβλέπει:

-Αύξηση χωρητικότητας στον κόλπο του Αργοστολίου.

-Δημιουργία τριών νέων περιοχών για ιχθυοκαλλιέργειες πολύ κοντά στην Αγ. Ευφημία , στον Πόρο και στο στενό της Ιθάκης με δυναμικότητα χιλιάδων τόνων ψαριών ετησίως.

Απαιτείται , νομίζουμε, κάποια εξήγηση γι’ αυτή την εισήγηση . 

-Το χωροταξικό αυτό σχέδιο ήταν αναρτημένο για διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ για μεγάλο διάστημα , είχε δε γίνει αναφορά από την παράταξή μας στο ΔΣ και αίτημα για ευρεία συζήτηση στην κοινωνία. Ο Δήμος αναγκάστηκε να γνωματεύσει όταν τούτο ζητήθηκε από την κρατική περιφέρεια. Αλλά και πάλι δεν ρωτήθηκαν οι τοπικές κοινωνίες . Φαίνεται ότι η δημοκρατία και η διαβούλευση σταματούν στο κατώφλι του Μεγάρου.

-Ο εισηγητής όφειλε να γνωρίζει ότι η πρόταση αυτή είχε παρουσιαστεί το 2009 στο Δημοτικό Θέατρο και τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Καταθέτουμε δε την 50/10-5-2009 απόφαση του ΔΣ τέως Δήμου Πυλαρέων , του οποίου δημότης είναι ο εισηγητής και όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να μη χωροθετηθούν τέτοιες μονάδες στην περιοχή, διότι εκτός των άλλων, θα υποβαθμιστεί η Αγ. Ευφημία ως τουριστικός προορισμός.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

-Για τον κόλπο του Αργοστολίου να προχωρήσει άμεσα ο δήμος στην υλοποίηση της από 4-3-2010 ομόφωνης αποφασης του ΔΣ τέως δήμου Αργοστολίου(εκπόνηση από το Παν/μιο Αθηνών ειδικής μελέτης που θα προσδιορίζει την φέρουσα ικανότητα του κόλπου Αργοστολίου για ιχθυοκαλλιέργειες). Παραμένει δε η απορία γιατί δεν υπάρχει στον ήδη ψηφισθέντα προϋπολογισμό ουδεμία πρόβλεψη για την μελέτη αυτή. Έως τότε οι υπάρχουσες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών προτείνουμε να παραμείνουν, καθ όσον οι απόψεις μας για τις ιχθυοκαλλιέργειες είναι ότι συμβάλλουν στην οικονομία, σε συνδυασμό βέβαια με την προστασία του περιβάλλοντος και την τήρηση των νόμων.

-Για τις άλλες περιοχές να γίνει άμεσα ευρεία συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες , γεγονός που έπρεπε να προηγηθεί της συζήτησης στο ΔΣ του Δήμου.

Όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω, η παράταξή μας έχει και θέσεις και προτάσεις για τα σοβαρά ή και τα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας. Ούτε λιποτακτεί, ούτε κρύβεται, ούτε είναι αποκομμένη από την κοινωνία, ούτε θεωρεί ότι είναι παντογνώστης.

Αλλά δεν θα είναι απλός θεατής όταν διαπιστώνει ότι υποβαθμίζονται οι θεσμοί ,ότι απουσιάζει ο πολιτικός πολιτισμός, όταν κινδυνεύουν οι τοπικές κατακτήσεις της κοινωνίας και υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου