Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κύριοι είστε "άπαιχτοι".

           Χωρίς κανένα ενδοιασμό πλέον, είναι ολοφάνερο ότι η Δημοτική Αρχή και ο κ. Παρίσης, βρίσκουν ευκολότερο, να αντιπολιτεύονται τον κ. Κοτσιλίνη και την Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά», χρησιμοποιώντας ως δεκανίκια την δυσχερή πολιτική συγκυρία, καθώς και πράξεις πρώην Δημάρχων, ξεχνώντας ότι ο λαός τους επέλεξε να διαδραματίσουν διαφορετικό ρόλο.  Αυτή η τακτική, είναι πολύ μελετημένη, γιατί  όντως βοηθά, στο να καλύψει την ανεπάρκεια της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του Δήμου,  που προέρχεται από την έλλειψη οργάνωσης, σχεδίασης, και έγκαιρου προγραμματισμού, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα.
             Δεν βοηθά, όμως, την Κεφαλονιά και την κοινωνία της, γιατί δεν επιλύονται σοβαρά  προβλήματα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία τρέχουν με  γοργούς ρυθμούς.

            Η Δημοτική Παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» και ο «συγγραφέας» της, με την συγγραφή και δημοσίευση φθηνών μυθαρίων, εκφράζουν μια αδικαιολόγητη εμπάθεια στην αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα   αυτοεπαίρονται,  και κομπορρημονούν, παρουσιάζοντας τις παραλείψεις τους, τις καθυστερήσεις τους, την ασυνεννοησία των στελεχών τους, και γενικώς τα λάθη τους, ως κατορθώματα και επιτυχίες, για τα οποία θα πρέπει η κοινωνία της Κεφαλονιάς, να τους ευγνωμονεί.  

            Παρουσιάζουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ως εύρυθμη και ιδανική,  προβάλλοντας μόνο τον μεγάλο αριθμό των συνεδριάσεων. Να τονίσω ότι, είναι «γνωστόν τοις πάσι» ότι αυτό, είναι ίδιον όσων δεν διαθέτουν ποιότητα.  Η γνωστή αρχαία ρήση λέει, πολύ σωστά, «ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά εν τω ευ το πολύ» 
            Κύριοι εκτίθεστε.  Δείτε την πραγματικότητα, μην εθελοτυφλείτε.  Στέλεχος της Παράταξή σας σε συνέντευξή του, σε γνωστή εφημερίδα της Κεφαλονιάς, στην  ερώτηση, «Σε πρόσφατο ΔΣ ήσασταν αρκετά ταραχώδης…γιατί;» απάντησε «Γιατί ταξιδεύουμε χωρίς μπούσουλα» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «ένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς κανονισμό».  Ξεχάσατε φαίνεται, ότι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξής σας, «ανάβουν φωτιές» στις  συνεδριάσεις του ΔΣ, με χαρακτηρισμούς και φράσεις, που θίγουν την σοβαρότητα και προσβάλουν το θεσμό,  όπως,  «Αυτά που μας φέρνεται να ψηφίσουμε, σήμερα, είναι κουρελόχαρτα»,  «Είμαστε τσίρκο και θα αποχωρήσω…»,   «μούγγα στη στρούγκα» και πολλά άλλα.  Θυμηθείτε, επίσης,  την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΣ στο πρόσωπο του και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ άλλο στέλεχός σας, μετά από ενδοπαραταξιακή κόντρα, να σηκώνεται με θυμό και να αποχωρεί.   Όπως επίσης και τον επικεφαλής σας, να καταργεί το θεσμό του Προέδρου του ΔΣ.
             Επιπλέον, μπορεί να χαρακτηρισθεί παραγωγική Συνεδρίαση ΔΣ που διαρκεί επτά ώρες, και αναφέρομαι σε αυτή για τα ΤΕΙ, για να παρθούν οι γνωστές αποφάσεις;  Ένα δεκαπενταμελές σχολείου, αυτά,  θα τα είχε αποφασίσει σε δέκα λεπτά.
             Αλήθεια, ποιοι  είναι οι εναλλακτικοί τρόποι αντίδρασης για τα ΤΕΙ, αφού αυτοί απέσβησαν άκαρποι; 

            Και για όλα αυτά φταίει η Παράταξη της «Νέας Εποχής» και ο κ. Κοτσιλίνης, που πολλές φορές έπαιξε ρόλο πυροσβέστη, γιατί  προβληματιστήκαν με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ήμαρτον.  


            Όσο για το  Πολεοδομικό γραφείο Ληξουρίου, κύριοι είστε «άπαιχτοι».  Ο κ. Δήμαρχος,  βρήκε τη λύση, αλλά,  για το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.  Εδώ δείχνετε την γύμνια σας, παντελή έλλειψη σχεδιασμού, άγνοια νομοθεσίας, μη ύπαρξη ολοκληρωμένων προτάσεων, και γενικώς την προχειρότητα με την οποία παίρνετε  παράλογες αποφάσεις, που δεν μπορείτε να τις  αιτιολογήσετε στο λαό της Κεφαλονιάς. Εγωιστικά παραλείπετε να αναφερθείτε στην λαϊκή ετυμηγορία των κατοίκων της Παλλικής, την οποία εξέφρασαν με επιστολή τους που συνοδευόταν από σωρεία υπογραφών.  Όπως επίσης και άλλες επιστολές και δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

             Και γι’ αυτό, αντιπολιτεύεστε  την Παράταξη της «Νέας Εποχής» και τον κ. Κοτσιλίνη, που από την αρχή υποστήριζε ότι το Πολεοδομικό Γραφείο στο Ληξούρι, δεν πρέπει να κλείσει.  Και πάλι ήμαρτον.  

            Εκτός από αυτά, υπάρχει και το φλέγον, σοβαρότατο,  θέμα των παραλιών.  Το παραμύθι έχει και δράκους και πολλά άλλα, παρ’ όλο που εσείς διατυμπανίζετε το αντίθετο.  Σε αυτό, όμως, που βλέπω να δίνετε βαρύτητα  είναι πως θα βάλετε «πολιτική ταφόπλακα» στον κ. Κοτσιλίνη, χωρίς  να αντιλαμβάνεσθε ότι, με την κωλυσιεργία σας, και την αδιαφορία σας, βάζετε  ταφόπλακα, στον τουρισμό και στην οικονομική ζωή της Κεφαλονιάς.

            Είναι εξωφρενικό να βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου, και να μην έχουν δημοπρατηθεί ακόμη οι παραλίες της Κεφαλονιάς, όταν σε άλλα νησιά οι παραλίες είναι πανέτοιμες να δεχθούν τουρίστες, το αργότερο από την πρώτη Μαΐου. …Τι το ιδιαίτερο συμβαίνει σε εμάς; 
            Τα τελευταία χρόνια, είτε το θέλουμε είτε όχι, τον βασικότερο τομέα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του νησιού μας, αποτελεί ο τουρισμός. 
            Τι σας εμπόδισε κ. Δήμαρχε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε αυτή τη στιγμή να μην αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα και το νησί μας με τις έντεκα γαλάζιες σημαίες, να είναι σε θέση να υποδεχθεί επισκέπτες, όπως τα υπόλοιπα νησιά;
             Γνωρίζετε ότι, με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον τουρισμό, δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση και απραξία, γιατί εκτός των άλλων, δυσφημείται ο τόπος μας, για τις παρερχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και διευκολύνσεις, και αποθαρρύνει έτσι μελλοντικούς επισκέπτες; 
           
            Κύριοι, μην προσπαθείτε να «ρίξετε στάχτη στα μάτια» του Κεφαλονίτη προφασιζόμενοι  καθυστέρηση, λόγω του ότι επιδιώκετε τη νομιμότητα.  Η νομιμότητα δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από το χρόνο.  Και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά.  Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.  Δεν τρώμε κουτόχορτο.
            Όσον αφορά, το «γιουρούσι», το «αλαλούμ», την «ανομία» και τις «αρπαχτές», που επικαλείστε ότι συνέβαιναν στο παρελθόν, στις παραλίες, πρέπει να προσκομίσετε τα στοιχεία άμεσα, στον εισαγγελέα.   Αυτό εξ άλλου είναι και λαϊκό αίτημα, άλλως,  αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, και εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

            Αλήθεια, ποιος θα συμμετέχει σε μια  δημοπρασία για να δουλέψει μόνο δύο μήνες και μάλιστα όταν έχετε ανεβάσει τα ενοίκια σε υπέρογκες  τιμές;  Πότε θα προμηθευτεί εξοπλισμό και τα άλλα συναφή πότε θα τα στήσει, πότε θα αρχίσει να δουλεύει; 

            Και εδώ σας φταίει η παράταξη «Νέα Εποχή» και ο κ. Κοτσιλίνης που προ διμήνου και πλέον,  σας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, κι εσείς για δικούς σας λόγους τον αγνοήσατε.  Δύο φορές ήμαρτον.

            Αλήθεια πως θα σας βόλευε  να λειτουργεί η αντιπολίτευση;  Διαδραματίζοντας  ρόλο «γλάστρας»;  Κάποιοι άλλοι το υιοθέτησαν, ανταλλάσσοντας το με οφίτσια.  Αλλά έτσι, απέχουν παρασάγγας, της αποστολής τους.

            Ο κ. Κοτσιλίνης και η παράταξη της «Νέας Εποχής», ασκεί εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολιτευτική πολιτική, με σοβαρότητα, που στηρίζεται σε επιχειρήματα, και τεκμήρια,  χωρίς να συμβιβάζεται με τις όποιες αποφάσεις, τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και της  κεντρικής εξουσίας, που είναι επιζήμιες για τον τόπο μας και την κοινωνία του.  Αυτή είναι η αλήθεια, και είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι σας ενοχλεί.    
           
            Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, αναλάβετε τις ευθύνες σας.  Ο λαός της Κεφαλονιάς, σας έκανε την τιμή και σας έδωσε την εξουσία, για να τον κυβερνήσετε και να διαχειριστείτε, εσείς, την τύχη του.  Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται από την αντιπολίτευση.  Μην τα φορτώνετε στους άλλους.  Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις φέρουν την σφραγίδα σας και την υπογραφή σας. 

            Κύριε Δήμαρχε, ο συγγραφέας σας, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.


Σπύρος Διον. Ματιάτος
           Αξκος ε.α.


. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου