Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Υπάρχει πληθώρα έργων των οποίων οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες και δεν προωθούνται.



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 5
ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΣΤΙΣ Π.Ε ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


Είναι γενικά γνωστή η μεγάλη σημασία και η μεγάλη αξία που έχουν για την ανάπτυξη και την προκοπή ενός τόπου ,τα έργα υποδομής.


Στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες με κύριο χαρακτηριστικό την οικονομική ύφεση και την ανεργία καθώς και τον μηδενισμό πρακτικά του ΠΔΕ της χώρας, η προώθηση και εκτέλεση τέτοιων έργων αποτελεί ευτυχές γεγονός που μπορεί να δράσει ανακουφιστικά για πολλές κοινωνικές ομάδες και για την ίδια την περιοχή των π.ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης.


Υπάρχει πληθώρα έργων των οποίων οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες ,είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω ΚΑΠ και τα οποία δεν προωθούνται και δεν εκτελούνται . Δικαιολογία δεν υπάρχει καμμία αφού ο προϋπολογισμός της ΠΙΝ έχει ψηφισθεί εδώ και τρείς μήνες περίπου!


Ενδεικτικά αναφέρουμε τρία έργα και ζητούμε εξηγήσεις για την στασιμότητα στην διαδικασία υλοποίησης τους:


- Λιμάνι Πισαετού ,έργο πολύ σημαντικό για την Ιθάκη το οποίο θα έπρεπε ήδη να εκτελείται. Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο; Αν όχι ,για ποίο λόγο; Τι προτίθεσθε να κάνετε για την επίσπευση και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου.


- Επαρχιακή οδός Αργοστόλι-Αεροδρόμιο (είσοδος αεροδρομίου), έργο πολύ σημαντικό για ένα ευαίσθητο σημείο που είναι η πρώτη εικόνα των επισκεπτών της Κεφαλονιάς. Γιατί δεν προχωρεί η εκτέλεση του αφού έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος;


- Προτομές των Κεφαλήνων Ριζοσπαστών και του Μικέλη Αβλιχου, ένα πολιτιστικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την κοιτίδα του ριζοσπαστισμού, το οποίο θα μπορούσε ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί σαν τουριστικό αξιοθέατο. Γιατί εμποδίσατε την διεξαγωγή του μειοδοτικού διαγωνισμού που επρόκειτο να γίνει στα τέλη του περασμένου Γενάρη; Έκτοτε γιατί έχετε παγώσει το πρωτοποριακό αυτό έργο; Τι προτίθεσθε να κάνετε σχετικά;


- Επίσης, ποια είναι η πορεία και η προοπτική ολοκλήρωσης των έργων:
1)Επείγουσες εργασίες κρηπιδότοιχου λιμένος Κιονίου 2) Μετακίνηση και ασφάλιση πλωτού κυματοθραύστη λιμένα Φρικών

Ο κατάλογος των ανάλογων με τα παραπάνω έργα θα μπορούσε να είναι μακρύς. Για την ώρα αρκούμαστε σ αυτά και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε στο μέλλον.
Είναι φανερή η παντελής έλλειψη παραγωγής έργου εκ μέρους σας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.


Αντί να αναλώνεστε πώς να εμποδίσετε με σοφιστείες την λειτουργία της ΑΝ.Α.Σ.Α , αντί να αναλώνεστε σε επικοινωνιακού τύπου επιστολογραφία επί παντός επιστητού, προσπαθήστε να αξιοποιήσετε την ελέω Καλλικράτη δημόσια θέση σας για την προκοπή και την ανάπτυξη των νησιών μας.


Σε μια τέτοια προσπάθεια και πρακτική μπορείτε να υπολογίζετε στην στήριξη και την βοήθεια μας.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου