Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ: Καλεί σε Παγκεφαλληνιακή σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στην Υγεία και για παραπέρα σχεδιασμό δράσης.


Απευθυνόμαστε στα σωματεία και τους συλλόγους  εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας πρόνοιας, τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους φορεις των αυτοαπασχολουμένων και των ΕΒΕ, Απευθυνόμαστε επίσης σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους   
 
  Σας καλούμε σε Παγκεφαλληνιακή  σύσκεψη στις 8 Ιουνίου στις 7.00 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης    με θέμα τις εξελίξεις στην Υγεία και τον παραπέρα σχεδιασμό της δράσης μας.
 
  Η κατάσταση για όλους τους εργαζόμενους είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η επίθεση που γίνεται στα δικαιώματά μας ,ολοκληρώνεται με μέτρα κυριολεκτικά σφαγής του λαού με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» με ορίζοντα το 2015  .Επιβάλουν νέο Προκρούστη σε εργασιακά , ασφαλιστικά σε «κοινωνικά επιδόματα»,για ακόμα μια φορά καταληστεύουν τις λαϊκές οικογένειες για να βρεθούν 78δίς ευρώ για να δοθούν στους δανειστές. Τα μέτρα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με το χρέος αλλά αποτελεί ανάγκη να προστατευθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τα τελευταία 5χρόνια οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τσεπώσει πάνω από 850 δις ευρώ.
  Από την κατάσταση αυτή δεν γλιτώνει ούτε ο τομέας της Υγείας – Πρόνοιας. Η κυβέρνηση προωθεί νέες  περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία _ Πρόνοια και την φαρμακευτική περίθαλψη.
   Η εξαγγελία της κυβέρνησης για καταργήσεις- συγχωνεύσεις μονάδων υγείας σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στην Κεφαλονιά , η κατάργηση του Νοσοκομείου Ληξουρίου και η μετατροπή του σε κέντρο Υγείας , αλλά και διοικητική συγχώνευση του Νοσοκομείου Αργοστολίου  σημαίνει ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νομό.
    Τα παραπάνω μέτρα πρέπει να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό για το Νομό !!
Οι σπατάλες και το νοικοκύρεμα στην Υγεία – Πρόνοια πού επικαλείται η κυβέρνηση αλλά και οι δηλώσεις Λοβέρδου ’’ή στηρίζετε τα μέτρα ή θα κλείσει το 40%των Νοσοκομείων’’    είναι εκβιασμός και λέγεται για να επεκταθούν οι περικοπές παραπέρα .
   Το κόστος στην υγεία το δημιουργούν τα κέρδη των βιομηχανιών του φαρμάκου ,του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ,του υγειονομικού υλικού
  Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε για τα ελλείμματα, για την υπόσκαψη της υγείας του λαού. Αυτοί που κλέβουν το μόχθο του, και  είναι το κράτος και η εργοδοσία
  
  Η επιχειρηματική δράση στην Υγεία –Πρόνοια να καταργηθεί, και να κοινωνικοποιηθούν οι επιχειρήσεις υγείας , παραγωγής φαρμάκου,και προϊόντων βιοϊατρικής τεχνολογίας . Είναι προϋπόθεση να σταματήσει η υγεία να είναι εμπόρευμα
 
Συνάδελφοι - σες  
   Από τις εξελίξεις που μεσολάβησαν από τα μέτρα που πάρθηκαν και υλοποιούνται, από τη στάση της κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης είναι ανάγκη να βγουν συμπεράσματα. Πρώτα από όλα ευθύνες έχουν η κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, αξιοποιούν τη κρίση για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που εδώ και χρόνια είχαν αποφασίσει. 
            Ευθύνες τεράστιες έχουν και οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στην ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και σε άλλες ομοσπονδίες που με τις θέσεις τους και με τη στάση τους, την τακτική που ακολουθούν όχι μόνο δεν μπορούν να αντιταχθούν σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, αλλά υπονομεύουν την δυνατότητα ανάπτυξης της πάλης. Καλλιεργούν αυταπάτες πως μπορούν να συνυπάρχουν τα κέρδη με τα δικαιώματα, καλλιεργούν τη μοιρολατρία, τις αυταπάτες, την λογική ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και προοπτική.
 
   Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι. Δεν δικαιολογούνται αυταπάτες και εφησυχασμός. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους.
  Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να υποταχτούμε στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, στην ανάπτυξη του συστήματος υγείας με στόχο το κέρδος. O άλλος είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία ,για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία
για να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών.
για να πάψει η υγεία να είναι ένα χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα, που θα  
 
       παλεύει και θα διεκδικεί:
 
       Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγεία- πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Να μη περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων.
            Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια στην υγεία, στο φάρμακο, στη βιοϊατρική τεχνολογία.   
       Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης φαρμάκου και βιοϊατρικής τεχνολογίας.   
            Να καταργηθεί κάθε εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των φαρμακευτικών εταιρειών στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των γιατρών.           
            Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με πλήρη χρηματοδότηση.
            6ωρο, 5θήμερο 30ωρο, σταθερός, ημερήσιος χρόνος εργασίας και μία εφημερία την εβδομάδα. Όχι στις Ευρωπαϊκές οδηγίες και τα προεδρικά διατάγματα.
            Όχι στην αποδήμηση των ΒΑΕ. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ
            Απαγόρευση της νυκτερινής εργασίας στις μητέρες και στις μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας.
 
                                                                    Αργοστολι 2/6/2011
                                                              Οι γραμματείες ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου