Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μάκης Φόρτες πρός Νικόλα Βαλιανάτο: Και η συκοφαντία έχει όρια!

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, ο τέως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νικόλας Βαλλιανάτος χθες 31/5/2011, που δημοσιεύεται στα μέσα επικοινωνίας, διατυπώνει εσκεμμένα ψευδείς και κακόβουλες κατηγορίες εναντίον μου, για να με μειώσει και να  μου αποδώσει πράγματα που δεν μου ανήκουν και έτσι να με συκοφαντήσει.

 Συγκεκριμένα,  ο κ. Βαλλιανάτος ισχυρίστηκε δημοσίως και γραπτώς, και σε πλήρη γνώση του ότι είναι ψευδές, ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Φόρτες ζήτησε (μαζί με τον  αντι-περιφερειάρχη κ. Κουρή) και πρότεινε διαχειριστικό έλεγχο στην πρώην Νομαρχία Κεφαλληνίας και Ιθάκης, από ορκωτούς λογιστές», ενώ η αλήθεια είναι πως ποτέ και πουθενά δεν έγινε τέτοια πρόταση από εμένα.
Το αντίθετο μάλιστα, αφού ήμουν αυτός που εξέφρασε επιφυλάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο για την πρόταση της περιφερειακής αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ορκωτός λογιστής ίσον μισός εισαγγελέας».
 
Την ίδια ώρα, όπως και τώρα, το πρόβλημα κάποιων άλλων ήταν (και είναι) «το κυνήγι φαντασμάτων» για τις δικές τους πολιτικές ευθύνες και ο δηλητηριασμός της κοινωνίας, η συκοφαντία και ο λανθάνων συμψηφισμός.
 
Παίρνοντας αυτό το συνειδητό ψέμα ο κ. Βαλλιανάτος ως δεδομένο και με στόχο να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στους συμπολίτες για το πρόσωπο μου, αλλά και προφανή σκοπό να με συκοφαντήσει ότι λασπολογώ και ότι για τον εαυτό μου δεν ζητάω έλεγχο αναφέρει: «Βέβαια περιμένω από τον κ. Φόρτε που ζήτησε έλεγχο στους άλλους, να ζήταγε έλεγχο στον Δήμο Αργοστολίου από το 1994 έως το 2006 που ήταν ο ίδιος Δήμαρχος. Αλλά δυστυχώς έτσι έχουν μάθει πολλοί. Να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Τώρα, αν θα δεχθούν αυτοί να γίνει έλεγχος και στους ίδιους, αν θα το ζητήσουν ή όχι είναι δικό τους πρόβλημα!»
 
Και αυτή η συκοφαντία γίνεται όταν η αλήθεια είναι σε όλους γνωστή, και ιδιαίτερα σε πρόσωπα όπως ο κ. Βαλλιανάτος που έχουν υπηρετήσει τους θεσμούς, και συγκεκριμένα:
1.   Δήμαρχος διετέλεσα από το 1995 έως το 2006 και όχι από το 1994, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαλλιανάτος.  
2.   Έλεγχος κατασταλτικός στα οικονομικά του Δήμου Αργοστολίου έχει γίνει για κάθε χρονιά από το 1995 έως και το 2006  από το Ελεγκτικό Συνέδριο.  Επί πλέον από το 2004 και μετά, όπως γνωρίζει ο κ. Βαλλιανάτος ως τέως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τα οικονομικά του Δήμου Αργοστολίου ελέγχονταν προληπτικά από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ακόμη δημοσιευόταν κάθε χρόνο ισολογισμός του, ο οποίος ελεγχόταν από ορκωτούς  ελεγκτές –  λογιστές. 
3.   Η «απογραφή της περιουσίας του Δήμου Κεφαλλονιάς – Ισολογισμός  Έναρξης 01-01-2011» (άρα και του πρώην Δήμου Αργοστολίου) που ψηφίστηκε με την αριθ. 162/2011 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε προηγουμένως ελεγχθεί από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή.
 
Με βάση τα παραπάνω και επειδή ο κ. Βαλλιανάτος ισχυρίζεται δημοσίως ψευδή γεγονότα σε βάρος μου για να με βλάψει προσωπικά και πολιτικά, ενώ γνώριζε ότι αυτά είναι ψευδή, τον καλώ δημοσίως να ανακαλέσει και να μου ζητήσει συγγνώμη.
Στην αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι ο ίδιος θέλει και οδηγεί τα πράγματα στη Δικαιοσύνη, ως μόνο  νόμιμο μέσο να υπερασπιστώ το πρόσωπο και την ιστορία μου, αλλά και το μη δηλητηριασμό της κοινωνίας από τον προσωπικό φανατισμό, αφού και η ανοχή στη συκοφαντία έχει και πρέπει να έχει κάποιο όριο. 

Πηγή: http://makisfortes.blogspot.com
 
Τηλεβόας Κεφαλονιάς.
Αγαπητέ κ. Φόρτε, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογείσαι, ακόμη και να το έχεις προτείνει.  Έτσι εξ άλλου επιβάλλεται να είχατε κάνει, τόσο εσύ όσο και οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι.   Προσωπικά πιστεύω αυτά που λες.  Αλλά αν το πρότεινες  μπράβο σου και ξανά μπράβο σου.  Ο λαός, εκτός των άλλων επιζητεί και τον έλεγχο σε οτιδήποτε σχετίζεται με το δημόσιο χρήμα.  Άθελα του  Νικόλας  σου έπλεξε εγκώμιο…

1 σχόλιο:

  1. Aγαπητε ΜΑΚΗ συμφωνω με αυτα που λες ,αλλα το προβλημα της χωρας δεν ειναι Ο βαλλιανατος αυτη τη στιγμη ,αλλα ο Γιωργος Παπανδρεου..Μηπως εκει πρεπει καποιοα στιγμη να παρεις θεση !!
    Μηπως εσυ και καποιοι αλλοι συντροφοι πρεπει να τον καταγγειλουν για διαλυση της πατριδας ..και οχι να μεινουμε στα Λεφτα υπαρχουν !!του ΔΝΤ δηλαδη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή