Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μάρκος Κοτσιλίνης: Ο κ. ΠΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ “ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ” ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ



Άγονη ήταν τελικά  λόγω των υπερβολικά υψηλών μισθωμάτων που ζητά ο Δήμος και η επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση θέσεων στις παραλίες της Κεφαλλονιάς που έγινε την Τετάρτη 15-6-2011.  

Για περισσότερες από τις μισές θέσεις που δημοπρατήθηκαν στις παραλίες δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος γιατί θεώρησαν ότι τα ποσά με τα οποία ξεκινούσαν οι πλειστηριασμοί ήσαν υπερβολικά.  

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, παρά το γεγονός η τουριστική περίοδος έχει προχωρήσει και  σε λίγο τελειώνει και ο Ιούνιος , αρκετές παραλίες της Κεφαλλονιάς να είναι άδειες και να μην
παρέχουν εξυπηρετήσεις . Επίσης σε μια περίοδο οικονομικών προβλημάτων αρκετοί επαγγελματίες που περίμεναν τις δημοπρασίες για να μπορέσουν να δουλέψουν βρίσκονται σήμερα σε αδιέξοδο. 

Άγονες τελικά ήταν οι δημοπρασίες για δύο (2) θέσεις στον Πόρο , για πέντε (5) θέσεις στη Μούντα, στα Καμίνια και στα Ποταμάκια  , για τρεις (3) θέσεις στην παραλία της  Σκάλας, για δύο (2) θέσεις στο Κατελειό , για μία (1) θέση στο Ληξούρι , για πέντε (5)  θέσεις στις Άμμες, στην Άβυθο και στον Άη Χέλη και για μία (1) θέση στην Αγία Παρασκευή Πυλάρου. 

Αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα ήρθε να ωραιοποιήσει ο κ. Παρίσης με το συνηθισμένο του τρόπο δηλαδή με την έκδοση ενός ακόμη δελτίου τύπου . Αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα , κατηγορεί τον Τύπο αλλά και όλους εκείνους που τα επισημαίνουν έγκαιρα και ζητούν την επίλυση τους. 

ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” πολύ νωρίς με ανακοίνωση της , αλλά και με τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή είχε εντοπίσει το πρόβλημα και είχε ζητήσει να γίνουν πιο νωρίς οι δημοπρασίες αλλά να χαμηλώσουν και οι τιμές.

Με τον τρόπο αυτό οι θέσεις θα ήσαν προσιτές στους επαγγελματίες και θα μπορούσαν να συμμετέχουν στις δημοπρασίες. Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν έγιναν δεκτές με αποτέλεσμα να έχουμε τα σημερινά προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά  αδυνατεί να αντιληφθεί ο κ. Παρίσης ο οποίος φαίνεται ζει σε έναν άλλο τόπο , σε μια άλλη χώρα και με δελτία τύπου περιγράφει μια “άλλη πραγματικότητα” που κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο δεν μπορεί να αντιληφθεί  .

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες με αναφορές τους προς το Δήμο  αλλά και με καταγγελίες στον Τύπο διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα ποσά που ζητά ο Δήμος. Διαμαρτύρονται επίσης για τον λάθος τρόπο που έχουν προσδιοριστεί  θέσεις  για ενοικίαση σε διάφορες παραλίες της Κεφαλλονιάς.

Καλούμε τον κ. Παρίση ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα - καθώς έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο -  που η τουριστική περίοδος έχει προχωρήσει, να σκύψει με ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημα, να αντιληφθεί τη σημασία του και να φέρει το θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκεί η απόφαση πρέπει να είναι η μείωση των τιμών  αφού εκτός των άλλων , μέχρι να γίνει αυτό, θα έχει περάσει και η μισή τουριστική περίοδος και τα περιθώρια θα έχουν λιγοστέψει ακόμα περισσότερο.
Αντί να αναλώνεται ο κ. Παρίσης σε δελτία τύπου , καλύτερα θα είναι,  να προσπαθήσει να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Όσο παραμένει  η σημερινή κατάσταση, συνεχίζεται και η ταλαιπωρία αλλά και η αγανάκτηση  των επαγγελματιών, συνεχίζεται όμως  και η δυσφήμιση του τόπου μας, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις εξυπηρετήσεις στις παραλίες μας για τους επισκέπτες της Κεφαλλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου