Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Καταγγελία των Εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, με αφορμή την επίθεση της ηγεσίας της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. προς την Ένωσή μας αναθέτοντας αυθαίρετα την ενεργοποίηση των οριστικών δικαιωμάτων των παραγωγών των Νησιών μας σε ΟΜΑΔΑ ατόμων τα οποία δεν έχουν το θάρρος και την τόλμη να δηλώσουν τα στοιχεία τους, την ιδιότητά τους και τον εντολέα τους, αδυνατούν δε, να παράσχουν οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο καθώς και την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ εγκατάστασή τους στο Δημόσιο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης (πρώην Νομαρχία).


Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ο Υ Μ Ε

1. Την Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ και ειδικά τον Γενικό Διευθυντή της Ιωάννη Τσιφόρο, ο οποίος λειτουργεί ως πληρεξούσιος της Κοινοπραξίας «ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», για την εξ΄ υπαρχής πρόσκληση των παραγωγών για την επανυποβολή των Αιτήσεων τους εκτός προθεσμιών και μετά την ολοκλήρωση του έργου «Ο.Σ.Δ.Ε. 2011», ενέργειες οι οποίες και παράνομες είναι και άλλες εποχές παραπέμπουν (ΧΟΥΝΤΑ)

2. Τον Αντιπεριφερειάρχη και «Υπηρέτη της Κοινοπραξίας ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. - NEUROPUBLIC AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ για την δίχως αρχές πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που εφαρμόζει, δεδομένου ότι ο ίδιος ως Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατήγγειλε ως Παράνομη, Παράτυπη, Αντιδεοντολογική, Αντισυνεταιριστική, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου για την υφαρπαγή ως πεινασμένη ύαινα έργα από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας που είχε δικαιωματικά για πολλά χρόνια, συμμετέχοντας και υπερψηφίζοντας την υπ’ αριθμ. 63/5/11 ομόφωνη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων την οποία θέτουμε στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

3. Την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης που με αδιαφανείς διαδικασίες παραχώρησε χώρο, γραφεία, εγκαταστάσεις και λοιπές υπηρεσίες ενός Δημοσίου κτηρίου – Φορέα σε ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ ιδιωτών δίχως να αναλάβει μέτρα για την ασφάλεια του κτηρίου και του υλικού.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε
- Όλους τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Αγρότες και Κτηνοτρόφους
- Όλους τους Εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιριστικών
Οργανώσεων
- Τους Κεφαλλονίτες Υπουργούς και Βουλευτές
- Το Δήμαρχο Κεφαλλονιάς
- Το Δήμαρχο Ιθάκης
- Τους Περιφερειακούς Συμβούλους
- Τους Δημοτικούς Συμβούλους
- Το Επιμελητήριο
- Το Εργατικό Κέντρο
και γενικά όλο το Κεφαλλονίτικο και Θιακό λαό
να Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ο Υ Ν μαζί μας ενάντια στην:

1. Συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κεφαλλονίτη και Θιακού Αγρότη και Κτηνοτρόφου και την συρρίκνωση του αγροτικού του εισοδήματος εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στην πληρωμή των Επιδοτήσεων έτους 2011 λόγω της επιχειρούμενης εξ αποστάσεως παρακολούθησης των αιτήσεων τους από ΑΝΩΝΥΜΑ και συνεπώς ΑΝΕΥΘΥΝΑ άτομα εκτός των Νησιών μας.

2. Συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Νησιών μας και στην απομόνωση των Υπηρεσιών του, η οποία επιχειρείται από την νεοδημιουργηθείσα συνεργασία «Διοίκησης ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. - NEUROPUBLIC AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» και τον Αντιπεριφερειάρχη ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ.

3. Επιχειρούμενη δημιουργία ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ που θα προσπαθήσουν σύντομα να αντικαταστήσουν τις Συνεταιριστικές Συλλογικές Οργανώσεις.

4. Επιχειρούμενη υποβάθμιση των δραστηριοτήτων της ιστορικής Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης που δικαιωματικά είχαν καταχωρηθεί για πολλά χρόνια, έχοντας ως αποτέλεσμα την ακόμη περισσότερο ισχυροποίηση του ιδιώτη επιχειρηματία, οδηγώντας στην εξαφάνιση τόσο της Συνεταιριστικής ιδέας όσο και της Συλλογικής προσπάθειας καθώς και στην μείωση του κύκλου εργασιών της Ενωσης και στην απώλεια θέσεων εργασίας από την Κεφαλλονιά και το Θιάκι σε μια δύσκολη εποχή που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη.


Οι εργαζόμενοι της
Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου