Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” συνεχίζει τις συναντήσεις που πραγματοποιεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κεφαλλονιάς .

 
          Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ» με αφορμή τις προγραμματισμένες συναντήσεις κατά περιοχές που έχει ήδη εξαγγείλει και εφαρμόζει ο επικεφαλής κ. Μάρκος Κοτσιλίνης και όπου συζητούνται επί τόπου τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι δημότες και ανταλλάσσονται ευρύτερες σκέψεις, προβληματισμοί και απόψεις εξεδόθη το κάτωθι Δελτίο Τύπου:
«Η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” συνεχίζει τις συναντήσεις που πραγματοποιεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κεφαλλονιάς .

          Βασική επιδίωξη της πρωτοβουλίας αυτής είναι να υπάρχει επικοινωνία , ενημέρωση για τα τοπικά θέματα και τα προβλήματα της κάθε περιοχής αλλά και  ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία του Δήμου.
         
          Η Δημοτική Παράταξη δεν σταμάτησε να λειτουργεί μετά τις εκλογές , αντίθετα οργανώνεται και συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα του Δήμου και της κοινωνικής μας ζωής .

          Εκτός από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους , στελέχη της Παράταξης έχουν εκλεγεί Πρόεδροι αλλά και μέλη Συμβουλίων σε Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες και επίσης συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες τοπικών φορέων .

          Στις συναντήσεις αυτές σε πρώτη φάση συμμετέχουν τα στελέχη της Δημοτικής Παράταξης με στόχο στη συνέχεια να ακολουθήσουν ανοικτές συγκεντρώσεις σε κάθε περιοχή .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε. ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ

          Μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Σάμης , ακολούθησε συνάντηση στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ελειού-Πρόννων που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκάλας την Τετάρτη 1η Ιουνίου .

         Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στην παρουσία του Δήμου Κεφαλλονιάς μέχρι σήμερα , στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και στις τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις των Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού μας .

        Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο συνδυασμός μας επιθυμεί να έχει καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο για να γνωρίζει άμεσα τα θέματα που τον απασχολούν . Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να εκπροσωπεί αποτελεσματικά την κοινωνία και να συμβάλλει στην ανάδειξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων .

         Ο Δήμος Κεφαλλονιάς πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα και σωστά , επισήμανε , γιατί τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεν περιμένουν και η κοινωνία έχει απαιτήσεις , δεν την πείθουν τα λόγια αλλά θέλει να βλέπει έργα .

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

        Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων αναφέρθηκαν σε θέματα και προβλήματα της περιοχής καθώς και στην παρουσία και τη δράση του Δήμου .

       Επισημάνθηκε από όλους ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί μεγάλη σημασία και υποστήριξη στις Κοινότητες που λειτουργούν καθημερινά δίπλα στον πολίτη και οι οποίες αποτελούν το βασικό κύτταρο της κοινωνικής μας ζωής αλλά και της Δημοκρατίας μας .

         Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά και σημαντικά , δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο την κοινωνική μας ζωή αλλά και τις οικονομικές δραστηριότητες και κυρίως τον Τουρισμό .

          Ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα προβλήματα στην  καθαριότητα , στις καμένες λάμπες και στους κοινόχρηστους χώρους . Οι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν έχουν συντηρηθεί και οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν καθαρισθεί κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για μια περιοχή που κινδυνεύει από τις φωτιές.

           Όταν δεν αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα , πολύ περισσότερο , δεν γίνεται καμία κουβέντα και κανένας προγραμματισμός από τη Δημοτική αρχή για μεγάλα έργα και δράσεις που έχει ανάγκη μια αναπτυσσόμενη περιοχή .

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ

           Οι υπάλληλοι μεταφέρονται στο κέντρο , κοινοτικά γραφεία παραμένουν κλειστά και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες της περιφέρειας λιγοστεύουν .

            Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι το Κοινοτικό Γραφείο στη Σκάλα , μια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες , ανοίγει μόνο μια φορά την εβδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες παραμένει κλειστό .

            Ειδικά στη Σκάλα που είναι η περισσότερο τουριστική περιοχή της Κεφαλλονιάς θα έπρεπε να έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς με την προσωπική παρουσία του Δημάρχου.

             Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και αυτό αποτελεί σημαντική παράλειψη από την πλευρά της Δημοτικής αρχής .

            Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” πρέπει να διατηρήσει την οργανωμένη λειτουργία της και τη συνοχή της ώστε να παρεμβαίνει δυναμικά και να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Δήμου Κεφαλλονιάς με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας .

           Η επόμενη συνάντηση  της “Νέας Εποχής” πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, συμμετοχή, και αποτελεσματικότητα ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων, στη Λειβαθώ, την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στον Καραβάδο.

           Θα ακολουθήσει συνάντηση στην Έρισο, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. στα Αντυπάτα Ερίσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου