Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΜΑΚΗΣ ΚΟΚΚΟΣΗΣ: Να Αποφασίσετε άμεσα την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην πρ. Νομαρχία Κεφαλονιάς και Ιθάκης.


Προς
Αποκεντρωμένη Διοίκηση   Πελοποννήσου – Δ. Ελλάδος και Ιονίου 
Γενικό  Γραμματέα  κ. Τάσο  Αποστολόπουλο
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρο

Κύριοι,
 
Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος στην Κεφαλονιά έχει μείνει εμβρόντητος με όσα ακούει και μαθαίνει για τα πεπραγμένα των πρώην Δήμων του νησιού μας.
Κυριολεκτικά τα έχουμε χάσει με το μέγεθος των δανείων που  είχαν συσσωρευτεί στους πρ. Δήμους κατά την τελευταία τετραετία, δάνεια που τώρα κατέληξαν θηλιά στο λαιμό των δημοτών.  Χρέη τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα ανύπαρκτα έργα, αφού όχι μόνο κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε στο νησί μας την εν λόγω τετραετία , αλλά επιπλέον χάθηκαν και 12 μεγάλα έργα.
Στο κατάντημα των πρώην Δήμων δεν είναι άμοιρο των ευθυνών του το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική του να συγκροτούνται Δήμοι κάτω των πέντε χιλιάδων κατοίκων ώστε να μην υποχρεώνονται σε διαχειριστικό έλεγχο, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν  στο νησί μας 7 Δήμοι οικονομικά ανεξέλεγκτοι.   Δάνεια, δάνεια, δάνεια από την μία, και προσλήψεις εποχιακών και συμβασιούχων από την άλλη.  Έτσι φθάσαμε αισίως στους 620 δημοτικούς υπαλλήλους και στα 40 και πλέον εκατομμύρια ευρώ χρέη.
Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου άνοιξε ακόμα μια «τρύπα» στα χρέη του νησιού μας.  Το ταμείο της πρ. Νομαρχίας όπως επιβεβαιώθηκε από εσάς , δεν μπορεί να κλείσει καθώς περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ αναζητούνται.  Αυτό είχε σαν  αποτέλεσμα -μετά από πρόταση του  Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Σωτήρη Κουρή- να ζητήσετε διαχειριστικό έλεγχο με ορκωτούς λογιστές.
Και τώρα αρχίζουν τα περίεργα.
Πως είναι δυνατόν στο ένα Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Κουρής να συμφωνεί στο μηδενικό υπόλοιπο του Νομαρχιακού ταμείου και στο άλλο να ζητάει διαχειριστικό έλεγχο; Τι μεσολάβησε και είδε αυτό που αρνιόταν να δει παρόλο που του είχε επισημανθεί δημόσια το πρόβλημα;
Πως είναι δυνατόν να ζητάει διαχειριστικό έλεγχο στην θητεία του Διονύση  Γεωργάτου στην οποία ο ίδιος ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Νομαρχίας και άρα συνδιαχειριστής του ταμείου;
Απαιτούμε απάντηση στα ερωτήματά μας, που είναι και ερωτήματα όλου του κόσμου στην Κεφαλονιά.
Κύριοι,
Ο κόσμος υποφέρει. Με το που ακούει να διακινούνται πάνω από το κεφάλι του όλα αυτά τα εκατομμύρια , εν αγνοία του, αλλά τα οποία καλείται να καλύψει με το υστέρημα του, αγριεύει. Οι αντοχές τελείωσαν. Η αγανάκτηση βγήκε στους δρόμους.
Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να ασκήσετε όλες τις εξουσίες που σας προσφέρει η Ελληνική Νομοθεσία και ο Καλλικράτης και να Αποφασίσετε άμεσα την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην πρ. Νομαρχία Κεφαλονιάς και Ιθάκης , ώστε να μάθει ο κόσμος τι έχει συμβεί. Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Ποιοι είναι οι χρηστοί πολιτικοί και ποιοι οι… άχρηστοι.
 
Με την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημα μου,
 
Με εκτίμηση
Γεράσιμος Κοκκόσης
Πρ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς -Ιθάκης
_________________________________________________________________
            Κύριε Κοκκόση,  όντος, αυτά που ζητάτε να γίνουν είναι και η λαϊκή ετυμηγορία.
             Μπουχτίσαμε με  το ψέμα και την συγκάλυψη. 
            Σιχαθήκαμε τα ανούσια λόγια και την ψευτοηθικολογία.  
            Θέλουμε να λάμψει όλη η αλήθεια, για όλους και για όλα.
            ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Τηλεβόας Κεφαλονιάς.    

1 σχόλιο:

  1. Eλενχος απο τη μεταπολιτευση και μετα και σε ολους τους δημους..να δει ο κοσμος πως εγιναν τα ξενοδοχεια τα δωματια και οι βιλλες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή