Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Debate για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Inteligence –Στα βήματα του Byron


http://www.intelligencesquared.com/events/parthenon-marbles
Debate με θέμα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, διοργανώνει στις 11 Ιουνίου το online forum του www.intelligencesquared.com στο Cadogan Hall στο Λονδίνο. 5 Sloane Terrace, London SW1X 9DQ, Tel: 020 7730 4500 (Με underground -(
Sloane Square- Ειδάλλως 11, 19, 22, 137, 211, 319, 360 C1)


Το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα έχει αναζωπυρωθεί με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το προσεχές καλοκαίρι, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που είναι υπέρ της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο.

Υπέρμαχος της επιστροφής των μαρμάρων στο debate θα είναι ο ηθοποιός Steven Fry o oποίος κινείται στα βήματα του Lord George Gordon (Noel) Byron.

Αντίθετοι στην άποψη αυτοί οι: Felipe Fernández-Armesto Professor of History, the University of Notre Dame και ο Tristram Hunt (παρουσιαστής, αρθρογράφος και ιστορικός).  
Παρουσιάστρια η Zeinab Badawi (BBC World News)

«Ξέρετε, λένε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας θερμόαιμος λαός. Να σας πω κάτι, είναι αλήθεια. Και είναι γνωστό πως δεν αποτελώ εξαίρεση. Γνωρίζοντας τι σημαίνουν τα γλυπτά αυτά για τον ελληνικό λαό δεν είναι εύκολο να μιλήσω ψύχραιμα για το πως πάρθηκαν τα Μάρμαρα από την Ελλάδα, αλλά θα προσπαθήσω. Το υπόσχομαι». Με τα λόγια αυτά είχε ανοίξει την κουβέντα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα για να έρθει σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα το Βρετανικό Μουσείο τον Απρίλιο του 2007 να ανακοινώσει ρητά ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Monday June 11th, 2012, Cadogan Hall

Doors open at 6pm. The debate will begin at 6.45pm and finish at 8.30pm

Τιμές εισιτηρίων: 25 και 30 GBP

Eφημερίδα των Κεφαλλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου