Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ



           Η Άτυπη Σύνοδος Κορυφής  στις Βρυξέλλες κατέδειξε  η Ε.Ε σε επίπεδο ηγετών δείχνει έτοιμη αλλά και επηρεασμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου να αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις της  για το σχέδιο που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.


Είναι απολύτως προφανές ότι όλοι πλέον αναγνωρίζουν με επίσημο λόγο το
οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο  στο οποίο έχει εισέλθει η Ελλάδα. Θεωρούμε θετική την κατεύθυνση αυτή  και εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 17 Ιουνίου πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυρό, πιο αντιμνημονιακό και την ίδια ώρα απόλυτα Ευρωπαϊκό.

Η απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ προβληματίζει και τρομοκρατεί απόλυτα τους εταίρους μας. Η έκθεση της Ευρωζώνης  σε κίνδυνο από τα «ανοίγματα» από εγγυήσεις , ομόλογα, συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Ταμείο  χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι στα 298,8 δις ευρώ. Δηλαδή το 3,3% του ΑΕΠ της Γερμανίας , το 3,1% της Γαλλίας, το 3,5% της Ιταλίας και το 3,4% του ΑΕΠ της  Ισπανίας.

Η απειλή εξόδου από το ευρώ είναι τεράστιος κίνδυνος τόσο για την Ευρωζώνη σε ότι αφορά την αξιοπιστία του ευρώ όσο και για τις Ευρωπαϊκές τράπεζες. Ο οίκος Nomura σε ανάλυσή του ανεβάζει αυτό το κόστος  στο ιλιγγιώδες ποσό του 1,5 τρις ευρώ…

            Η απειλή εξόδου βασίζεται στην αδυναμία της Ελλάδας λόγω Μνημονίου   να εκπληρώσει την αποπληρωμή του δανείου της. Αυτό όμως δείχνει  αδύνατον καθώς τα έσοδα της χώρας διαρκώς μειώνονται αφού η ύφεση «καταπίνει» κάθε προσπάθεια αύξησης εσόδων.

ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

            Όλον αυτό τον προβληματισμό τον διεμβολίζει πλήρως τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος. Αυτοί οι δύο «τραγικοί» για την πολιτική ιστορία, επιχειρούν να θέσουν στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης  κάποιους διαπραγματευτικούς όρους.

Ο μεν Σαμαράς έθεσε έξη σημεία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση  με το Μνημόνιο, αλλά θα λειτουργήσουν  τάχα συμπληρωματικά.

Δηλαδή η Ν.Δ είπε στους εταίρους της  ότι αφού ψηφιστούν τα μέτρα  των 11,5 δις ευρώ με μειώσεις περαιτέρω  μισθών, συντάξεων, αύξηση αντικειμενικών αξιών, αύξηση ΦΠΑ κλπ, αμέσως μετά θα δανειστούμε άλλα 10 δις για τις τράπεζες, πέραν των 38 δις που έχουμε ήδη συμφωνήσει.

Άρα για ένα τραπεζικό σύστημα χρηματιστηριακής αξίας 2,5 δις ευρώ σήμερα, θα δανειστούμε 48 δις ευρώ ενώ δεν φροντίσαμε να δανειστούμε 12 δις για όλο το ασφαλιστικό σύστημα. Χωρίς καμία ρήτρα ρευστότητας προς την αγορά.

Για την φτώχεια που έρχεται θα ιδρύσουμε Ταμείο Άμβλυνσης κοινωνικών επιπτώσεων μνημονίου. Και για την ανάπτυξη θα ιδρύσουμε ειδικές οικονομικές ζώνες με περαιτέρω κίνητρα. Δεν φθάνουν προφανώς ούτε το fast track ούτε η μείωση του βασικού μισθού στα 480 ευρώ για κάτω των 25 ετών εργαζόμενους….


            Ο κ. Βενιζέλος τώρα καταγγέλει τον ΣΕΒ ως τον υπεύθυνο για τις προτάσεις και το σχέδιο εργασιακών σχέσεων και κατώτερων αμοιβών, που ωστόσο ο ίδιος προσυπέγραψε στο Μνημόνιο ΙΙ. Τότε γιατί  δεν τον κατήγγειλε άραγε;

Τα έξη σημεία που θέτει το ΠΑΣΟΚ σαν όρους επαναδιαπραγμάτευσης είναι ακριβώς τα αντίθετα από όσα  ψήφησε στη Βουλή. Προφανώς τρομοκρατημένοι από τον πολιτικό τους «αφανισμό», ακυρώνουν ακόμα και τους εαυτούς τους….

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να ανασκευάσει τα πάντα. Η πολιτική της σημερινής λιτότητας με εισηγήτρια την κα Μέρκελ βρίσκει αντιστάσεις. Οφείλουμε σαν χώρα να ενδυναμώσουμε το αντιμνημονιακό κίνημα. Οφείλουμε να απομονώσουμε Σαμαρά και Βενιζέλο οι οποίοι είτε αδυνατούν να ερμηνεύσουν τα πολιτικά ρεύματα στην Ε.Ε είτε οι δεσμεύσεις τους, τους καθιστούν πολιτικά άκυρους.


ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουν ότι μετά από αυτές τις εκλογές πρέπει να γίνει κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε την πολιτική εναντίον του Μνημονίου. Να θυμίζουμε κάθε μέρα ότι καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να επιτύχει όταν η χώρα έχει αποδεχθεί :
α) την άρση ασυλίας δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και
β) τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο μπαίνουν  όλα τα έσοδα ( φόροι και δάνεια) και κατά προτεραιότητα  αποπληρώνονται οι δανειστές και μετά ότι μένει είναι για μας!

Τέλος ο οδικός χάρτης των επτά σημείων για την οριστική κατάργηση του Μνημονίου έχει κατατεθεί από τον Πάνο Καμμένο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Περιλαμβάνει:
α) έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος από το κράτος
 β) Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, κατά το οποίο όφειλε η χώρα να κάνει πριν υπογράψει το Μνημόνιο.
             γ) Έναρξη όλων των πολιτικών, νομικών και διπλωματικών ενεργειών για την πληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων .
             δ) Άμεσο καθορισμό της ΑΟΖ. Η οποιαδήποτε προσπάθεια προσβολής της από την Τουρκία προϋποθέτει την αποδοχή του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας.

            Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την χώρα μας μέσα στην Ε.Ε . Αυτό είναι αληθινή  ευρωπαϊκή στάση. Είναι η επαναφορά της Ε.Ε στις αρχές τις οποίες  αποδεχθήκαμε όταν γίναμε πλήρες μέλος. Τότε  οι Σύνοδοι Κορυφής γίνονταν ερήμην  των Τραπεζών  και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη  είχε σαν στόχο την στήριξη του πλούσιου Νότου ώστε να πλησιάσει τον πλούσιο Βορρά. Γι αυτό προέκυψαν  3 κοινοτικά πλαίσια και το ΕΣΠΑ

Σήμερα η νέα θεωρία με πρωταγωνιστή την κα Μέρκελ, μάλλον προτιμά μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων  . Εμείς το αρνούμαστε σαν προοπτική . Και γι αυτό δίνουμε την πολιτική μας μάχη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 2 & Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 196
176 71 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΑΘΗΝΑ
Tηλ. : 210 9545000
Fax : 210 3615634 
Ε-mail: pressoffice@anexartitoiellines.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου