Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ

Ο Πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος θα παραστει στη Κάρπαθο, τη Τετάρτη 23 Μαΐου, στην επιμνημόσυνη δέηση του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.



Τις εκδηλώσεις  τιμής και μνήμης συνδιοργανώνουν στην Κάρπαθο, με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον Θάνατο του Ήρωα Σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ, στο χώρο του μνημείου του, η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων.

                                                                         
                                                                          
                                                              ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


"Από το βράδυ 18 Μαίου 2012, έντρομοι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην οποία έχω εκλεγεί Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες,  με ενημερώνουν ότι ασθενείς της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Κοζάνης και των Γρεβενών.
Έχω επικοινωνήσει με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, η οποία με ενημέρωσε σχετικά και με διαβεβαίωσε ότι από πλευράς διοικήσεως του νοσοκομείου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί το τραγικό αυτό γεγονός, όμως δεν κατέστη  δυνατή η επίλυσή του.
Όπως με ενημέρωσε, η παθολογική κλινική λειτουργεί εδώ και μήνες με δύο μόνο  γιατρούς, οι οποίοι αδυνατούν  να καλύψουν την κλινική καθώς έχουν υπερβεί τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης,  σωματική εξουθένωση η οποία, σύμφωνα και  με συνεχείς επιστολές διαμαρτυρίας προς την  διοίκηση του νοσοκομείου,  μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την ζωή των ασθενών. 
Ο δανεικός γιατρός από το νοσοκομείο Γρεβενών που αποδέχτηκε φιλότιμα  το κάλεσμα της κάλυψης  εφημεριών της κλινικής , βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό  πρόβλημα υγείας με την καρδιά του.
Οι προσλήψεις των  δύο επικουρικών γιατρών, που απεγνωσμένα το νοσοκομείο ζητούσε επί μήνες από το Υπουργείο Υγείας  πάγωσαν λόγω εκλογών, αφού η προκήρυξη των θέσεων έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών. 
 Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, είχε προειδοποιήσει για την κίνδυνο που εγκυμονούσε η κατάσταση και με  ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει  ότι : "Η Διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας αντιμετώπισαν με τη γνωστή απάθεια το ζήτημα".
Σε μια περιοχή με αυξημένα εργατικά ατυχήματα, με καρκινοπάθειες λόγω της σφοδρής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος,  σε μια περιοχή που έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές στο δρόμο αναζήτησης ενός νοσοκομείου, σας υπενθυμίζω το περιστατικό απώλειας της ζωής ενός παδιού κατά την αναζήτηση παιδιατρικής κλινικής, η  απάθεια και  η καταστροφική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση  στην υγεία κατ’ εντολή της τρόικας, με τον τ. Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να επιχαίρει κάθε φορά που κλείνει μια Κλινική ή ένα Νοσοκομείο, οδήγησε ένα ακόμη νοσοκομείο της χώρας στο να βάλει λουκέτο.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά , καταγγέλουμε την προηγούμενη κυβέρνηση και καθιστούμε υπεύθυνους για το «λουκέτο»  του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου τον κύριο Λοβέρδο και την κυβέρνηση που υπηρέτησε.
Κύριε Υπουργέ ως βουλευτής του πολύπαθου Νομού Κοζάνης, σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του σοβαρού αυτού θέματος  και προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής  και γενικότερα στην επίλυση των θεμάτων  του νοσοκομείου καθώς  ελοχέυει ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας και άλλων κλινικών του νοσοκομείου όπως της μαιευτικής και παιδιατρικής.
Με εκτίμηση,
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Π.ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟ

"ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ"



"Μόλις τελείωσε η συνάντηση που είχα με τον κ. Πρωθυπουργό.Υπήρχε μια εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν το εσωτερικό αλλά και την παρουσία της χώρας μας στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.Υπήρξε ενημέρωση στα θέματα που αφορούν την Άμυνα και τα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική.

Οφείλω να πω ότι ήταν μια εκτενής ενημέρωση.Προχωρούμε κατ' αρχήν με ομαλό τρόπο προς την διεξαγωγή των εκλογών όπου η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο κ. Πικραμμένος, έχουν πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να διασφαλίσουν μια ομαλή προεκλογική περίοδο και μια,  ουσιαστικά, συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην διασφάλιση της ομαλότητας μέχρι την 17η Ιουνίου.

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, τα νέα από την σύσκεψη του ΝΑΤΟ, τα πρώτα νέα που έχουμε, φαίνεται ότι ήταν θετικά. Βεβαίως υπήρξαν προκλητικές δηλώσεις και η στάση από την μεριά των αξιωματούχων των Σκοπίων αλλά και από την μεριά της Τουρκίας, όπως οι δηλώσεις Νταβούτογλου ότι τα Σκόπια για τα επόμενα 200 χρόνια θα έχουν την στήριξη της Τουρκίας, ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας μας. Ήταν ακόμη μια φορά στα πλαίσια της γνωστής τουρκικής πολιτικής, όπως επίσης και η δήλωση του κ. Νταβούτογλου ότι είναι, ο ίδιος λέει, "Μακεδόνας".

Φαίνεται ότι υπάρχει μια πίεση προς τη χώρα και η απάντηση θα είναι μια εθνική ομοψυχία. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό να είνα ενιαία και δυνατή. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Και θα ενωθούμε. Εμείς θα αποτελέσουμε εγγύηση σε αυτή την προσπάθεια η οποία πρόκειται να γίνει.

Όσον αφορά τώρα τις επόμενες συναντήσεις στο Eurogoroup. Μετά την απόφαση του G8, η Ελλάδα θα κληθεί με την υπηρεσιακή της κυβέρνηση να παραστεί στην συνάντηση και του κ. Ρομπάι και του Eurogroup. Οι απόψεις που εκφράσαμε στον κ. Πρωθυπουργό είναι ότι απατείται, κατά την άποψη μας, άμεσα να αντιληφθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι μας, ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι ως εκπρόσωποι των τραπεζιτών.

Ο ελληνικός λαός έχει φθάσει αυτή την στιγμή στο απροχώρητο. Η εθνική μας οικονομία έχει φθάσει σε πολύ δύσκολο σημείο. Οι εταίροι μας έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα εκείνων που διαμεσολαβούν μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ελληνικού λαού και να δανείζουν με 7%, με 6%, με 5%, με 4%, όταν η Ευρωπαϊκ Κεντρική Τράπεζα δανείζει ουσιαστικά με 1% τη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα απελευθέρωση κονδυλίων για τα θέματα της ανάπτυξης. Είπα στον κ. Πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον στηρίζουμε διότι εκπροσωπεί την χώρα στις συναντήσεις αυτές και αυτή θα ειναι η στάση μας μέχρι τέλους. Παράλληλα επιμένουμε πως είναι σαφές ότι το μνημόνιο οδηγεί ουσιαστικά σε αδιέξοδο και τον ελληνικό λαό και την εθνική οικονομία, αλλά οδηγεί σε αδιέξοδο περισσότερο τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Η καταγγελία του μνημονίου πρέπει να γίνει άμεσα και να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι η πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την ρότα. Δεν μπορεί να προχωρούμε σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε οι εγγυητές της εθνικής σταθερότητας. Θα κάνουμε το παν προκειμένου να παραμείνουμε οι εγγυητές της εθνικής σταθερότητος. Και θα το κάνουμε".


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποτείει τιμή στους ήρωες, Έλληνες και Συμμάχους, που εναντιώθηκαν στο Ναζισμό στη δοξασμένη μάχη της Κρήτης.
Από τις 20 Μαϊου 1941 μέχρι και την 1 Ιουνίου, επί δώδεκα συνεχείς ημέρες, οι δυνάμεις του Γ’ Ράιχ έσφιγγαν τον κλοιό τους γύρω από το νησί, χρησιμοποιώντας 29.000 Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και στρατιώτες πεζικού, συν κάποιες ακόμη χιλιάδες Ιταλών και 1190 πολεμικά και μεταγωγικά αεροσκάφη. Βρήκαν μπροστά τους, την σκληρή αντίσταση όχι μόνο από τις συντεταγμένες στρατιωτικές δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, αλλά κυρίως από Έλληνες στρατιώτες που έφεραν φτωχό οπλισμό αλλά ελληνική καρδιά και ντόπιους αμάχους που υποδέχονταν τους εισβολείς με μαχαίρια, αγροτικά εργαλεία και κειμήλια οπλισμού από την Κρητική Επανάσταση.
Η μάχη της Κρήτης έμεινε στην Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως έπος αντίστασης και γενναιότητας. Καθυστέρησε ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα και την εκστρατεία των Ναζί στο ανατολικό μέτωπο. Ήταν τόσο βαρύ το πλήγμα για το Γ’ Ράιχ, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, που από τότε ο Χίτλερ δεν ξαναχρησιμοποίησε αεραποβατικές δυνάμεις, Εν αντιθέσει, οι Σύμμαχοι απέκτησαν επιχειρησιακό και ψυχολογικό προβάδισμα στον κρίσιμο αυτό τομέα στρατιωτικής δράσης.
Το Κίνημά μας υπογραμμίζει τη σημασία και μία άλλης, διαχρονικής διάστασης, στο ιστορικό αυτό γεγονός, η οποία αφορά και το παρόν.
Η μάχη της Κρήτης έδειξε στην Ευρώπη και στην ανθρωπότητα ότι μία φορά πέθανε ο βασιλιάς Λεωνίδας, αλλά οι Έλληνες θα φυλούν Θερμοπύλες για πάντα. Είμαστε ένα γένος, που αποτελείται από ανθρώπους πνευματικά ανήσυχους, γι’ αυτό και έχουμε πρωτοστατήσει ιστορικά στην Επιστήμη, στην Τέχνη, στη Διανόηση και γενικότερα στον Πολιτισμό της Δημιουργίας, Ταυτόχρονα όμως, ως ηθικά αλύγιστοι και εθνικά ανυπότακτοι, διακρινόμαστε και στους πολέμους και στις μάχες, είτε αυτές γίνονται με όπλα και κανόνια όπως στην Κρήτη το 41, είτε με μέσα οικονομικού στραγγαλισμού όπως σήμερα. Μαθήματα αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελευθερίας, θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε λοιπόν και σήμερα.
Και κάτι τελευταίο.
Στηριζόμενοι στο γεγονός ότι οι Κρητικοί ήταν κατά πολιτική παράδοση αντιμοναρχικοί, οι Γερμανοί επιτελείς του πολέμου της προπαγάνδας υπολόγιζαν ότι ο ντόπιος πληθυσμός θα γυρνούσε την πλάτη στο Βασιλιά Γεώργιο Α’ και στο βρετανικό στέμμα και θα υποδεχόταν τους Ναζί περίπου ως ελευθερωτές. Έσφαλαν!
Με τον ίδιο τρόπο σήμερα, το Δ’ Οικονομικό Ράιχ των Μέρκελ-Σόϊμπλε, οι επιτελείς της Τρόϊκα, οι εδώ συνεργάτες και εντολοδόχοι τους και οι γνωστοί δίαυλοι διάδοσης της προπαγάνδας των εκβιασμών, επιχειρούν να ενσπείρουν ζιζάνια ανάμεσα στους Έλληνες και να καλλιεργήσουν κλίμα εθνικής διχόνοιας, φτάνοντας στο σημείο να βγάλουν από το ντοσιέ τους μέχρι και τις μνήμες μετεμφυλιοπολεμικών στερεοτύπων. Στόχος τους, διαιρεμένοι και αλληλοσπαρασσόμενοι, να παραδοθούμε άνευ όρων, στα συμφέροντα και στις διαθέσεις τους.
Τους ειδοποιούμε ότι έχουν και αυτό τον πόλεμο χαμμένο από χέρι. Γιατί όπως τότε, έτσι τώρα και πάντοτε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΓΙΑ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για δημοψήφισμα στην Ελλάδα σε σχέση με την  Άνκελα Μέρκελ, δήλωσε:

"Η κ. Μέρκελ αν θέλει να κάνει δημοψηφίσμα για το αν θα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ η Γερμανία, μπορεί να τα κάνει. Μπορεί να ασχολείται μόνο με την επικράτεια όπου είναι εκλεγμένη.

Η Ελλάδα είναι μια εθνικά κυρίαρχη χώρα και δεν δέχεται υποδείξεις από την κ. Μέρκελ ή από οιονδήποτε άλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου