Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σταύρος Λυκούδης: Ονείρου Ελλάς


          Είναι αναμφίβολο ότι όλοι  έχουμε βιώσει τα αποτελέσματα του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Ποιος από εμάς δεν έχει έναν άνεργο στην οικογένεια του; Ποιος από εμάς δεν έχει έστω και ένα φίλο εν δυνάμει μετανάστη; Σε ποιόν δεν έχει ανατραπεί η ζωή και τα όνειρα του; Όλοι λέμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο κατήφορο και αυτό πρέπει να γίνει
 Τώρα. Με πνεύμα ομοψυχίας μεταλαμπαδεύουμε αυτοπεποίθηση ο ένας στον άλλο και βάζουμε ένα τέρμα εδώ. Επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Αντιστεκόμαστε σε όσους προσπαθούν να σπείρουν πανικό, να κινδυνολογήσουν και να υποβαθμίσουν τις δυνατότητές μας. Η Ελλάδα μπορεί και το έχει αποδείξει αμέτρητες φορές στα λαμπρά της βήματα στην ιστορία. Πάντα τα καταφέρναμε μόνοι μας, πάντα ως άλλοι Δαυίδ νικούσαμε το Γολιάθ και πάντα μόνοι μας αξιοποιώντας μόνο ένα πράγμα, το αδούλωτο περήφανο Ελληνικό πνεύμα. Το μνημόνιο δεν είναι απλώς ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι στις πλάτες μας, είναι η τελευταία πράξη του δράματος, η τελευταία πράξη της μεταπολίτευσης. Δεν τους επιτρέπουμε να κατασπαράξουν τη χώρα μας, να κατασχέσουν τις περιουσίες μας, ακόμα και την πρώτη κατοικία βασιζόμενοι στο αγγλικό δίκαιο, δεν τους επιτρέπουμε να αρπάξουν ό,τι έχει ποτιστεί με το αίμα των προγόνων μας.
   
          Μέσα από τις επερχόμενες εκλογές παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία, να βάλουμε οριστικά στο περιθώριο όποιους μας πρόδωσαν και μας επιβουλεύτηκαν, να ανοίξουμε την διαδικασία για την τιμωρία των ενόχων. Ο παλαιοκομματισμός ψυχομαχεί ενώ οι εκπρόσωποι του επιδιδόμενοι στις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις τους, αναλώνονται σε προβοκάτσιες και σε ανεπιτυχή χειραγώγηση των πολιτών. Μας περνούν για κουτούς; Μας περνούν για πρόβατα; Η αλήθεια είναι ότι πλανώνται οικτρά και τους δίνουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Βάζουμε φωτιά στον παλαιοκομματισμό και περνάμε από τη μεταπολίτευση στη Νεοπολίτευση οδηγώντας τις εξελίξεις με μπροστάρηδες τους νέους ανθρώπους. Στο ομώνυμο τραγούδι του κ. Κώστα Φέρρη αναφέρουν οι στίχοι ‘ Φωτιά ν΄ανάψω στο ντουνιά, να σε στριμώξω στη γωνιά, φωτιά στην αποικία σου και στη νοοτροπία σου’. Καίμε, Αποτεφρώνουμε ότι νοσηρό και άρρωστο, όσες νοοτροπίες μας επιβουλεύονται και  εισάγουμε ΝΕΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που συνοψίζεται στο: ‘ Η Ελλάδα για τους Έλληνες ΄.  Δεν επιδιώκουμε μεγαλεία, επιδιώκουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, επιδιώκουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε. Στη προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς, γινόμαστε όλοι συμμέτοχοι σε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Το οφείλουμε σε όλους εμάς, μπορούμε να τα καταφέρουμε και τα καταφέρνουμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

                                                                                 
                                                                                                   Με εκτίμηση
                                                                                               Λυκούδης Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου