Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Περιμένοντας την έξωθεν σωτηρία…



Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για την αλλαγή πλεύσης που διαφαίνεται στην Ευρώπη τόσο με την αλλαγή Προέδρου στη Γαλλία όσο και με το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας από τα μέτρα λιτότητας. Έτσι, για ακόμα μία φορά στην Ιστορία μας περιμένουμε την έξωθεν βοήθεια, την έξωθεν λύση. Υπάρχει περίπτωση να έρθει αυτή η λύση; Η απάντηση είναι ότι, απλώς οι Ευρωπαίοι και οι
εγχώριοι υποτακτικοί τους κερδίζουν χρόνο. Δεν είναι πρώτο μέλημα των Ευρωπαίων «φίλων»  να μας βοηθήσουν, πιστεύουν ότι δεν μας χρωστούν τίποτα.. Μοναδικό μέλημα τους είναι η σιωπηλή θωράκιση των μεγάλων τραπεζών. Ο λαός μας, οι συμπατριώτες μας, ο απλός κόσμος λιμοκτονεί και βιώνει τριτοκοσμικές καταστάσεις που οφείλονται σε αυτές τους τις πρακτικές. Είναι δυνατό να  περιμένουμε άπραγοι την σωτηρία απ’ έξω; Η απάντηση για ακόμα μία φορά πρέπει να είναι και είναι Όχι. Πρέπει μόνοι μας  να σβήσουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής παθογένειας λαμβάνοντας Άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται προτάσσοντας, πάνω από όλα το Εθνικό Συμφέρον απέναντι στην εθνική ταπείνωση και την βίαιη οικονομική επιδρομή εις βάρος των Ελλήνων.

Η Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που όμοια τους άλλη χώρα της Ευρώπης δεν διαθέτει. Έχουμε άραγε αναρωτηθεί γιατί όλα τα κράτη ασχολούνται τόσο πολύ με την Ελλάδα; Η απάντηση είναι επειδή  έχουμε κοιτάσματα πετρελαίου  περίπου 175 δισεκατομμύρια βαρέλι  μόνο νοτίως  της Κρήτης, επειδή έχουμε μεγάλα κοιτάσματα χρυσού στη Μακεδονία και τη Θράκη μας και  είμαστε  πρώτοι στον  κόσμο σε νικέλιο, αλουμίνιο, λευκόλιθο, ψευδάργυρο, βωξίτη, περλίτη και μπετονίτη. Έχουμε τρία μεγάλα ναυπηγεία, δεχόμαστε δεκαέξι εκατομμύρια τουρίστες ετησίως και είμαστε σε παγκόσμια κατάταξη, δεύτεροι σε παραγωγή πρόβειου γάλακτος και τρίτοι στις ελιές, κρόκο, ακτινίδια και ροδάκινα. Η ναυτιλία Ελληνικών συμφερόντων είναι από τις πρώτες παγκοσμίως όχι μόνο σε αριθμό πλοίων αλλά και σε κύκλο εργασιών. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους όλοι έχουν στραμμένοι της προσοχή τους στην Ελλάδα μας, την επιβουλεύονται και την πολεμούν με τόσο λυσσαλέο τρόπο. Με βάση τα παραπάνω, έχουμε ή δεν έχουμε τα εφόδια εκείνα για να σταθούμε στα πόδια μας και με αξιοπρέπεια να παλέψουμε για όλα εκείνα που μας ανήκουν, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας;  Το πρώτο και αναγκαίο βήμα είναι η ανάκαμψη της εγχώριας αγοράς. Η Αργεντινή ξεκίνησε την ανάκαμψη της μέσα από το ζωντάνεμα της εγχώριας αγοράς και υποστηρικτικά με πολύ σπουδαίο ρόλο βέβαια, από την αύξηση των εξαγωγών της. Η δραστηριοποίηση στην εγχώρια αγορά μας με σωστό προσανατολισμό θα συμπαρασύρει και την πολυπόθητη αύξηση των εξαγωγών και την εισροή κεφαλαίων. Μέσα από απλές ενέργειες και σωστή διαχείριση  των απεριόριστων δυνατοτήτων που έχουμε μπορούμε να ανακτήσουμε νέα προοπτικές που θα μας δώσουν πριν από όλα το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας. Είναι στάση μας να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. 

Δεν επιδιώκουμε μεγαλεία, επιδιώκουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, επιδιώκουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε. Στη προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς, γινόμαστε όλοι συμμέτοχοι σε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Το οφείλουμε σε όλους εμάς, μπορούμε να τα καταφέρουμε και τα καταφέρνουμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

                                                                               

  Με εκτίμηση

 Λυκούδης Σταύρος

Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου