Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Άμεση κατάργηση του Μνημονίου για αποκατάσταση των ΣΣΕ

Μία μόλις εβδομάδα μετά τη σαφή και με συντριπτική πλειοψηφία λαϊκή απονομιμοποίηση του κατάπτυστου Μνημονίου που πρόλαβαν και επέβαλαν οι πρόθυμοι κυβερνητικοί συνέταιροι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., σήμερα ήρθε η στιγμή να εφαρμοστούν οι πιο σκληρές αντεργατικές του διατάξεις, που αφορούν τη βίαια λήξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ούτε η χούντα δεν θα τολμούσε να θεσμοθετήσει το
τερατούργημα του Ν. 4046/2012 και της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Νο 6) αλλά και την ακόμα πιο τερατώδη Ερμηνευτική Εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, που υπερβαίνει ακόμα και το ίδιο το Μνημόνιο, της οποίας μαζική χρήση αρχίζουν να κάνουν οι εργοδότες, ώστε να επιβάλουν από σήμερα, και σε πολλές περιπτώσεις εντελώς παράνομα, ατομικές συμβάσεις ντροπής και ένδειας.

Για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα είναι εντελώς αδιανόητο να εφαρμοστεί το πιο αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο, μόλις 9 ημέρες μετά τη λαϊκή ετυμηγορία που διέλυσε το Μνημόνιο.
Ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν έχει υπάρξει ούτε στα πιο αυταρχικά δικτατορικά καθεστώτα και το οποίο δεν αφορά απλώς μειώσεις μισθών, αλλά καταστρέφει κάθε μηχανισμό συλλογικών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους.
Π
ρόκειται για την πιο βίαια κατάργηση του συνόλου της ελάχιστης συλλογικής προστασίας και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Αν για την ΠΑΣΚΕ - ΓΣΕΕ, το διακύβευμα αυτής της περιόδου είναι η συντήρηση και αναπαραγωγή της μέσα σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα της ακινησίας και της αφωνίας, για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα το πραγματικό διακύβευμα είναι να οργανώσουν την αντίσταση της εργατικής τάξης απέναντι στα απεχθή αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών και να απαιτήσουν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εναρμονιστούν με τη λαϊκή ετυμηγορία, να καταργήσουν τον κατάπτυστο Ν. 4046/12 αποκαθιστώντας άμεσα τις συλλογικές συμβάσεις.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συντονίσουν με μαζικό και ενωτικό τρόπο τους αγώνες και τη δράση τους.

Πηγή: www.avgi.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου