Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο.


Υπέρ του σχηματισμού «κυβέρνησης ειδικού σκοπού με Αριστερό Πρόσημο για την υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης με όρους Κοινωνικής Δικαιοσύνης» τάχτηκε το πρωί η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη, μιλώντας στο Ράδιο 9 και στους δημοσιογράφους Μαρία Νικόλτσιου και Νικόλα Καμακάρη.

Όπως είπε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ , η κυβέρνηση αυτή πρέπει:
  1. να διαπραγματευτεί την τροποποίηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων του μνημονίου, που βυθίζει την οικονομία σε ύφεση και διευρύνει τις ανισότητες χωρίς να αποφέρει δημοσιονομικά οφέλη.
  2. να προτάξει μέτρα ανακατανομής των φορολογικών βαρών
  3. να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  4. να εξασφαλίσει τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
  5. να λάβει μέτρα προώθησης της παραγωγικής αναδιάρθρωσης

Παράλληλα, η κα Κατσέλη τόνισε ότι απαίτηση των πολιτών, όπως διεφάνει καθαρά από τις κάλπες της 6ης Μαΐου είναι «η ανατροπή της βίαιης λιτότητας. Και η ανατροπή αυτή είναι εφικτή καθώς ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη».

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ υπογράμμισε ότι και μετά από νέες εκλογές, αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, θα οδηγηθούμε στη συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
Τέλος επανέλαβε τη θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ υπέρ της σύγκλισης και ανασυγκρότησης των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων του τόπου για τη «συγκρότηση ενός πλειοψηφικού κοινωνικού μετώπου και την ενίσχυση της προοπτικής μιας προοδευτικής διακυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου