Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


Ελληνίδες,Έλληνες,

Πριν από λίγο τελείωσε η διάσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξεύρεση λύσης, για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, κάναμε μια ύστατη προσπάθεια συμμετέχοντας -για πρώτη φορά βέβαια- στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, από την οποία είχαμε αποκλειστεί τις προηγούμενες μέρες.


Καταθέσαμε τις επτά πολιτικές θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που έχουν να κάνουν με την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, αφού διεξαχθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου που θα ελέγξει το χρέος από το 1974 μέχρι σήμερα. Συν την εξέταση του προγράμματος της πρώτης δανειακής σύμβασης, του PSI και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, την άμεση ανάληψη του καταστατικού ελέγχου, της μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος, την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, την ομόφωνη διακομματική πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, την ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων του μνημονίου από το 2009 μέχρι σήμερα και την εξάντληση του συνόλου των νομικών και πολιτικών εργαλείων για την είσπραξη των οφειλών της Γερμανίας του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Παράλληλα αναφερθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια στα εθνικά θέματα τα οποία τις επόμενες ημέρες, την ώρα που η χώρα με ευθύνη των δυνάμεων του μνημονίου, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, δυστυχώς δεν συζητήθηκαν. Αναφερόμαστε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα εξετάσει το θέμα της εισόδου των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, θέμα που για μας είναι το ίδιο σημαντικό με το εθνικό θέμα της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Αναφερθήκαμε στην ανάγκη του άμεσου παγώματος των μέτρων του Μαΐου και του Ιουνίου, προκειμένου να υπάρχει μια ανάσα στον ελληνικό λαό ο οποίος δέχεται μια τρομερή επίθεση εκβιασμού από τους δανειστές.

Αναφερθήκαμε επίσης σε τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά με την ρευστότητα, με τις αποσύρσεις των καταθέσεων, κάνοντας ουσιαστικά δυνατή μια εθνική λύση την οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν βουλευτές των κομμάτων που μετέχουν στη νέα σύνθεση της Βουλής.

Από την μεριά των κομμάτων που ξεκάθαρα είπαν ότι η πολιτική τους είναι το μνημόνιο, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση. Οφείλω να πω ότι ο κ. Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμφώνησε στα επτά σημεία εκτός της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων και της μονομερούς διαγραφής του χρέους μετά τον λογιστικό έλεγχο. 

Από την μεριά του κυρίου Σαμαρά η απάντηση ήταν ουσιαστικά ότι θέλει εκλογές, γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας και η ΔΗΜΑΡ, ο κύριος Κουβέλης, ενώ στα θέματα που έχουν να κάνουν με την διαγραφή του χρέους και με την αντιμετώπιση της επίθεσης από το μνημόνιο, έδειξαν καλή πρόθεση, δεν ήταν δυνατή η δημιουργία μιας Εθνικής Κυβέρνησης που θα έδινε την δυνατότητα στον τόπο να φύγει από τον βρόγχο του μνημονίου και των δανειστών, λόγω της ελλείψεως του απαραίτητου αριθμού βουλευτών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταθέσαμε επίσης σαφέστατο οδικό χάρτη για το πώς θα μπορέσει να γίνει άμεσα εκτελεστέο το σχέδιο μας.

Ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης και ξεκαθαρίσαμε ότι για να προχωρήσουμε στην καταγγελία των δύο δανειακών συμβάσεων χρειάζεται ο αριθμός των 180 βουλευτών.

Μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή των δύο κομμάτων των σημερινών συγκυβερνώντων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, να συνεχίσουν να υπηρετούν όχι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά τα συμφέροντα του μνημονίου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχοντας καταθέσει- ως μόνο κόμμα που έχει καταθέσει- ξεκάθαρες προτάσεις για να κυβερνήσει η Ελλάδα, αποδεσμεύοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από τα δεσμά των τοκογλύφων, θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα λέγοντας πάντα αυτό το οποίο ισχύει.

Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, χωρίς βέβαια τη συμμετοχή των μεγάλων πρωταγωνιστών, του κυρίου Βενιζέλου και του κυρίου Σαμαρά, που επέδειξαν ακόμα μία φορά την αλαζονεία της εξουσίας. Δεν διδάχθηκαν από τον ελληνικό λαό.

Προχωράμε λοιπόν, δυστυχώς, σε μία προεκλογική περίοδο που πλέον ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει:

Θέλει να συνεχίσει να ζει υπό τις απειλές της κυρίας Μέρκελ, των τραπεζιτών με συνεχή μείωση των εισοδημάτων και την απειλή της απώλειας της ιδιωτικής περιουσίας τους και της δημόσιας περιουσίας;

Θέλουμε να συνεχίσουμε στην πατρίδα μας ο κύριος Φούχτελ, ο Ράιχενμπαχ να είναι εδώ ως κυβερνήτες ενός ελεύθερου τόπου;

Θέλουμε να μας εξουσιάζουν ακόμα και στα εθνικά μας θέματα ή θέλουμε να έχουμε μια Ελλάδα ελεύθερη που με σκληρή δουλειά, με αλλαγή των δομών που οδήγησαν ουσιαστικά σε αυτή την κατάσταση, θα προχωρήσει στο αύριο;Για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτόν τον αγώνα που ξεκινήσαμε οι 210.000 Ελληνίδες και Έλληνες  που υπογράψατε την ιδρυτική διακήρυξη . Θα κάνουμε διάλογο με τους πολίτες, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τη γνώμη των πολιτών και δεν θα αλλάξουμε τις απόψεις μας κάτω από καμία πίεση.

Δεν πιέζονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση, ελπίζω  αρκετά σύντομα .  

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου