Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Δεν θα συμμετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο. Ο κόσμος να μην φοβηθεί και να στηρίξει ακηδεμόνευτες δυνάμεις

«Το διακύβευμα των προσεχών εκλογών δεν είναι «Ευρώ ή Δραχμή», αλλά αν θέλουμε στις 18 Ιουνίου μία ελεγχόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική ή μία ακηδεμόνευτη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο», τόνισε η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη .



Όπως, τόνισε η κα Κατσέλη, «το δίλημμα «Ευρώ ή Δραχμή» δεν είναι μόνο ψευδεπίγραφο, αλλά αποτελεί ένα όπλο που εναποθέτουν οι γύπες των αγορών στα χέρια «αφελών» πολιτικών για να αποσταθεροποιούνται οι αγορές και να κερδίζουν οι ίδιοι». Ανέφερε ως παράδειγμα του κερδοσκοπικού παιχνιδιού που εκτυλίσσεται, το γεγονός ότι ένας μόνο κερδοσκοπικός οίκος εισέπραξε τις τελευταίες ημέρες περίπου 400 εκατ. ευρώ από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποπληρώσει στο 100% της ονομαστικής του αξίας το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που έληγε.

«Στις 6 Μαΐου», υπογράμμισε,  «η ψήφος δεν ήταν μόνο μία καταδίκη στην πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, επεσήμανε η κα Κατσέλη, αλλά ήταν μία βαθύτατα αντικαθεστωτική και αντισυστημική ψήφος, ενάντια στα δύο κατ’ επάγγελμα κυβερνητικά κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., τα οποία αθροιστικά έλαβαν μόλις 32%.

«Γι’ αυτό και η επιλογή στις 17 Ιουνίου», επεσήμανε  η κα Κατσέλη,
«είναι μεταξύ δύο πόλων: από τη μια μεριά οι καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του κυβερνητισμού, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και όσοι συσπειρώνονται γύρω τους, και από την άλλη οι ασύντακτες κοινωνικές δυνάμεις που είτε αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ είτε είναι ήδη ενταγμένες κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα προοδευτικά κόμματα, δηλαδή την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους κ.λ.π.».

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», είπε η κα Κατσέλη «επιδιώκει τη συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών κομμάτων για τη συγκρότηση ενός  ενιαίου προοδευτικού και αριστερού πόλου, που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία».

 «Διερευνούμε», όπως ανέφερε η κα Κατσέλη, «τη δυνατότητα για εκλογική συνεργασία με τα κόμματα που θέλουν να συνεργαστούν, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση σύγκλισης πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, διατηρώντας την αυτονομία του πολιτικού λόγου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ αλλά και την οργανωτική της αυτοτέλεια».

Τέλος, η κα Κατσέλη ανακοίνωσε ότι η ίδια δεν θα συμμετέχει σε κανένα ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εκλογές, επισημαίνοντας: «Η κα Μπακογιάννη προτίμησε τη Βουλή, εγώ προτιμώ και εμείς ,ως κόμμα,  προτιμάμε την κοινωνία. Και απλά για να μην υπάρχει και καμία δεύτερη σκέψη στο μυαλό κανενός, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εκλογές, γιατί θέλω ως πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ να βγω να πω στον κόσμο, να   το τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εκλογές, ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί ο κόσμος πρέπει να μην φοβηθεί και να στηρίξει ακηδεμόνευτες δυνάμεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου