Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος για την εκλογική μάχη

Έτοιμος για τη νέα εκλογική μάχη δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού την Παρασκευή θα γίνει η παρουσίαση των επικαιροποιημένων προγραμματικών προτάσεών του. Η νέα επικοινωνιακή καμπάνια με σύνθημα: “Κάνουμε τα Μνημόνια παρελθόν. Ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα - Ανατροπή στην Ελλάδα, Αλλαγή για την Ευρώπη” ολοκληρώθηκε, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά τον νέο κύκλο περιοδειών
του σε όλη τη χώρα με επισκέψεις, κατά προτεραιότητα, στις πόλεις στις οποίες δεν βρέθηκε πριν από την 6η Μαΐου. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει την ικανοποίησή της από την κατάρρευση, όπως υποστηρίζει, της προπαγάνδας για επικείμενη έξοδο από το ευρώ υπογραμμίζοντας σε κάθε ευκαιρία τις δηλώσεις συστημικών παραγόντων, όπως του επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα και πλήθους αξιωματούχων της Ε.Ε. που καταρρίπτουν τις κινδυνολογίες των “εγχώριων ταλιμπάν των Μνημονίων” (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ).

Η προσοχή ωστόσο της Αριστεράς είναι στραμμένη στην κοινωνία, με τιςι ανοιχτές συνελεύσεις και τις εντάξεις νέων μελών να συνεχίζονται με αδιάκοπους ρυθμούς. Σήμερα ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στη συνέλευση της Κερατέας (8μ.μ., πλατεία Αγίου Δημητρίου). Ικανοποίηση όμως υπάρχει στο εσωτερικό του συνδυασμού και από τις διαρκείς δηλώσεις υποστήριξης που δέχεται. Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους διανοητές με διεθνή ακτινοβολία, ο Σλαβόι Ζίζεκ, καταφθάνει την Κυριακή στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Αλ. Τσίπρα. Εξάλλου πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και το άρθρο του «Σώστε μας από τους σωτήρες» (δες αναλυτικά στη σελ.27 ), με το οποίο εκδήλωσε ανοιχτά την υποστήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το πρωί ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς η οποία ακολούθως θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να επισημοποιήσει τη στήριξή της στον συνδυασμό. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σήμερα συνάντηση και με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, η οποία επίσης αναμένεται να παράσχει την υποστήριξή της. Στη χθεσινή ενημέρωση συντακτών, ο Πάνος Σκουρλέτης από το γραφείο Τύπου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στα ψηφοδέλτια του σχήματος, ότι δηλαδή οι λίστες θα καταρτιστούν “με απόλυτο σεβασμό στη σειρά κατάταξης, όπως διαμορφώθηκε στις τελευταίες εκλογές”. Συμπλήρωσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτός σε όσους πολιτικούς χώρους ή πρόσωπα θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια, σε όσους δηλαδή θέλουν να δώσουν “στήριξη χωρίς ανταλλάγματα”.

Κατηγορηματική διάψευση συνεργασίας με “βαθύ και παλαιό ΠΑΣΟΚ”

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που “κατέκλυσαν” τις τελευταίες μέρες ιδιαίτερα τον χώρο του Διαδικτύου, τα οποία ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά σε συνεργασίες με το “βαθύ, παλαιό ΠΑΣΟΚ” και πρώην "πράσινα" στελέχη από τον συνδιακαλιστικό, και  όχι μόνο, χώρο να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στην Κουμουνδούρου. “Τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι μας προσεγγίζει απλός κόσμος, το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό υπάρχει και ο πανικός” ήταν η απάντηση που έδινε ο ίδιος στις διαδόσεις.
Απολύτως σαφής στο μήνυμα που έστειλε μέσω twitter ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, γράφοντας: «Δεν υπάρχει θέμα Φωτόπουλου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για φθηνή προπαγάνδα από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζεται πάρα τις διαψεύσεις!». Σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ, ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κάθε μορφή τηλεοπτικού διαλόγου: “Δεν θέλουμε τον αποκλεισμό καμίας δύναμης, δεν αρνούμαστε τη συμμετοχή μας σε ντιμπέιτ με τον Α. Σαμαρά” είπε.

“Περιμένουμε και τις δικές τους θέσεις”

Η παρουσίαση των επικαιροποιημένων θέσεων, που θα γίνει από τον Αλ. Τσίπρα στον πολυχώρο "Αθηναΐδα", θα περιλαμβάνει τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα: Οικονομία, Κοινωνικό Κράτος - Εργασία, Δημοκρατία - Πολιτικό Σύστημα, Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα. “Περιμένουμε το δικό τους πρόγραμμα” είπε ο Π. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας έτσι με σκωπτική διάθεση ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περιορίζονται στην κριτική τους επί των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεκφεύγουν όταν φθάνει η συζήτηση στις δικές τους προτάσεις. Τα στελέχη της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς περνώντας στην αντεπίθεση κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι, πέρα από τις γενικόλογες αναφορές για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, έχει μία και μόνο δέσμευση να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, που δεν είναι άλλη από την υπογραφή της στο Μνημόνιο ΙΙ. Την υπογραφή της δηαλδή σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε νέες απολύσεις στο Δημόσιο και σε συνέχιση μιας πορείας που οδηγεί την κοινωνία σε καταστροφή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται άλλωστε και στο γεγονός ότι τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ήταν εκείνα που από κοινού έσπευσαν "να ψηφίσουν νύχτα" το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, που θεσπίζει" την πολιτική λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Εκτιμώντας λοιπόν ότι η επικοινωνιακή τακτική του Αντ. Σαμαρά, που συμπληρώνεται από την προσπάθεια να αναζωπυρώσει "εμφυλιοπολεμικές διαχωριστικές γραμμές", δεν μπορεί να μετατοπίσει την ατζέντα από τα εκρηκτικά προβλήματα της καθημερινότητας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία της για το κλίμα τρομοκρατίας που φαίνεται να επικρατεί σε χώρους εργασίας, μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες. Όπως ενημέρωσε χθες ο Π. Σκουρλέτης οι καταγγελίες εργαζομένων και πολιτών για αντιδημοκρατικές πρακτικές εργοδοτών που εκβιάζουν τους υφισταμένους τους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν. Η ηγεσία του χώρου πάντως καθιστά σαφές ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από τον "πόλεμο" ενάντια στη διαπλοκή που έχει κηρύξει. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του συνδυασμού άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει διατάξεις περί βασικού μετόχου στα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι είναι στις πρώτες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ η μάχη κατά της διαπλοκής.

www.avgi.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου