Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Επιστολή Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη προς τα κόμματα της Αριστεράς


Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη , στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Στελεχών του κόμματος, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προς τον Πρόεδρο της
ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, τονίζοντας την «ανάγκη  συνεννόησης και συστράτευσης όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας έχει ως εξής:

« Η Κοινωνική Συμφωνία, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, υποστήριξε  ένα τρίπτυχο βασικών επιδιώξεων  :

α) Ανατροπή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου που οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση.

β) Πρόταξη ενός  ρεαλιστικού, προοδευτικού Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας που μπορεί ν’ αποτελέσει βάση συζήτησης με τους εταίρους μας, και

γ) Συγκρότηση μιας ισχυρής συμπαράταξης όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία.

Σήμερα, πιο επιτακτικά από ποτέ, προβάλλει η ανάγκη συνεννόησης και συστράτευσης όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλώ, χωρίς χρονοτριβή, να συναντηθούμε με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και, γιατί όχι, κοινή δράση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου