Τρίτη 15 Μαΐου 2012

H ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τις πολιτικές εξελίξεις.


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της υποστήριξε ότι:

α) Πρέπει να ανατραπεί η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που οδήγησε την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση

β) Μπορεί και πρέπει να προταχτεί ένα ρεαλιστικό και αξιόπιστο, προοδευτικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, χωρίς διακινδύνευση εξόδου από την Ευρωζώνη.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δικαίωσαν τις παραπάνω θέσεις. Η υλοποίηση τους όμως δεν ευδοκίμησε ούτε στη βάση μιας ελάχιστης συμφωνίας για ακύρωση των περαιτέρω προγραμματισμένων μειώσεων των κατώτατων μισθών, για σύνταξη ενός νέου φορολογικού, για διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, για επαναφορά σε ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων ούτε και για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Για την υλοποίηση τους απαιτείται η ύπαρξη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής παράταξης, για τη συγκρότηση της οποίας εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Οι επικείμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η λαϊκή βούληση και εντολή για την ανατροπή του αδιεξόδου που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία οφείλει να βρει ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου