Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

«Τα χρέη των Δήμων είναι το 1% των χρεών που έχει η χώρα»


Εκπομπή με τoυς, Κώστα Κόκκορη, Δημήτρη Στεργίου, Γιώργο Πατούλη, Ανδρέα Παχατουρίδη και Νίκο Ζανέτο.


Η Φαίη Μαυραγάνη στο studio της Focus Web TV συζητά με τους καλεσμένους της, μια μέρα πριν την κάλπη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι ,την ανάπτυξη που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο και αν τα κόμματα κόμισαν προτάσεις και λύσεις για τα πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καλεσμένοι της ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης, ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Περιστερίου, ο Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζανέτος.
 
Κώστας Κόκκορης: « Είμαστε εκτός κάδρου σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Βρίσκουμε εμπόδιο την κεντρική διοίκηση στα θέματα που θέλουμε να επιλύσουμε. Παρακαλούμε να έρθουν να καθαρίσουν τον χώρο της γραμμής και να περιποιηθούν τα φυτά. Για να καθαρίσουμε την νησίδα της Ποσειδώνος κάναμε ένα μήνα γραφειοκρατικά.

Δημήτρης Στεργίου: «Η παγκοσμιοποίηση έχει απαξιώσει την κεντρική εξουσία. Οι εκλογές θέλω να δώσουν το μήνυμα αυτό του τεράστιου λάθους και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει μια αντιστροφή του κλίματος για να τοποθετηθεί η εξουσία εκεί που ανήκει, στην αυτοδιοίκηση. Δεν έχουμε καμία τελεσίδικη απόφαση ως δημοτικά συμβούλια και ως Δήμαρχοι. Απαξιώνεται η αυτοδιοίκηση.

Γιώργος Πατούλης: « Πρέπει να υπάρξει Κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών. Υπάρχει και ο κίνδυνος να μην υπάρξει. Τα χρέη των Δήμων είναι το 1% των χρεών που έχει η χώρα απέναντι στους χρεοφειλέτες. Χρωστάμε ελάχιστα μπροστά σε αυτά που χρωστάνε οι Δήμοι της Ευρώπης.

Ανδρέας Παχατουρίδης: « Το Περιστέρι έχει πάψει να έχει κομματάρχη Δήμαρχο, εδώ και 10 χρόνια. Τα κόμματα θα βάζουν αγγελίες και θα ζητάνε υποψήφιους Δημάρχους στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν νοείτε η κεντρική εξουσία να χρωστάει αυτά που έχει θεσμοθετήσει για να παίρνει αυτοδιοίκηση.

Νίκος Ζανέτος: «Στις επόμενες εκλογές θα ισχύσει αυτό που είπε ο κ. Παχατουρίδης. Θα βάζουν αγγελία. Αυτό γιατί το σύστημα της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχει αποτύχει. Παρέλαβα έναν Δήμο σε απόλυτη τάξη. Έχουν πάρει πίσω αποφάσεις γιατί ο πολίτης διαμαρτυρήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου